Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Avertismentul experților dat omenirii: Lumea este în pragul catastrofei globale VIDEO

Avertismentul experților dat omenirii: Lumea este în pragul catastrofei globale VIDEO

Experții avertizează omenirea că lumea se află ”în pragul unei catastrofe globale”, după ce Conferința schimbărilor climatice de la Sharm el-Sheikh nu a adus rezultate semnificative.

Guvernele trebuie să se angajeze mai mult să reducă emisiile de carbon, atât de nocive pentru Pământ și pentru încălzirea globală.

Singurul mare câștig al Conferinței COP27 din Egipt a fost hotărârea de a înființa un fond pentru salvarea și reconstrucția zonelor afectate de dezastrele climatice, o cerere cheie a națiunilor în curs de dezvoltare din ultimii 30 de ani, după discuțiile privind schimbările climatice, potrivit Daily Mail.

Dar rezultatul final al Conferinței COP27 a fost considerat un eșec al eforturilor de reducere a dioxidului de carbon, după ce țările producătoare de petrol și cu emisii mari au eliminat angajamentele cheie privind gazele cu efect de seră și eliminarea treptată a combustibililor fosili.

NASA confirmă o descoperire neașteptată din ultimii 20 de ani: În Triunghiul Bermudelor, epava unei navete spațiale VIDEO

„Rezultatul istoric privind pierderile și daunele de la COP27 arată că cooperarea internațională este posibilă. În egală măsură, angajamentul reînnoit privind limita de încălzire globală de 1,5°C a fost o sursă de ușurare.

Cu toate acestea, nimic din toate acestea nu schimbă faptul că lumea rămâne în pragul catastrofei climatice. Progresul înregistrat în reducerea emisiilor de carbon a fost prea lent”, a spus Mary Robinson, fost președinte al Irlandei.

Șeful ONU, Antonio Guterres, a criticat liderii mondiali: ”Trebuie să reducem drastic emisiile acum și aceasta este o problemă pe care această COP nu a abordat-o”.

Descoperire neobișnuită la 2 kilometri adâncime sub Antarctica: Corpuri extraterestre găsite ascunse în gheață VIDEO

Aceasta a menținut linia privind obiectivul aspirațional de a limita încălzirea globală la 2,7 ° F (1,5 ° C) față de nivelurile preindustriale, dar nu a mai dat un termen precis (2030, așa cum ar fi trebuit) de realizare a acestuia, lucru extrem de grav pentru încălzirea globală.

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a adăugat că este frustrată că reducerile emisiilor și eliminarea treptată a combustibililor fosili au fost „blocate de o serie de mari producători de petrol”.

...citeste mai departe despre "Avertismentul experților dat omenirii: Lumea este în pragul catastrofei globale VIDEO" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 703 ori