Ai vrea ca transportul public sa fie gratuit? Altii au incercat - vezi rezultatele

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 18:18
1234 citiri
Ai vrea ca transportul public sa fie gratuit? Altii au incercat - vezi rezultatele

Idee perena la nivelul comunitatilor urbane, transportul public gratuit este invocat de sustinatorii sai ca solutie la problemele oraselor sufocate de trafic.

Se considera ca prin eliminarea tarifelor de calatorie mai multi soferi ar renunta la masinile personale in favoarea autobuzelor sau a metroului. Reducerea numarului vehiculelor de pe strazi ar avea efecte binevenite asupra mediului inconjurator.

Pe langa astfel de argumente de ordin practic, gratuitatea transportului public este privita si ca principiu in sine, la fel ca educatia publica.

De-a lungul timpului, cateva orase s-au incumetat sa puna in aplicare un asemenea experiment.

Ca raspuns la traficul infernal de pe strazile Romei, autoritatile au decis, la inceputul anilor 1970, sa elimine tarifele pentru calatoriile cu autobuzul, scrie The Atlantic.

Insa locuitorii orasului nu au putut fi convinsi sa coboare de pe scaunul soferului, astfel incat la orele de varf, cand sute de mii de oameni se indreptau spre ...citeste mai departe despre "Ai vrea ca transportul public sa fie gratuit? Altii au incercat - vezi rezultatele" pe Ziare.com

#transport public gratuit, #calatorii gratuite, #experiment transport gratuit , #Stiri Mediu