Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Activişti de mediu au stropit cu Coca-Cola o mumie egipteană dintr-o expoziţie în Spania VIDEO

Activişti de mediu au stropit cu Coca-Cola o mumie egipteană dintr-o expoziţie în Spania VIDEO

Activişti ecologişti au turnat Coca-Cola, duminică, peste vitrina de sticlă a unui exponat, replica unei mumii, de la Muzeul Egiptean din Barcelona, pentru a denunţa inacţiunea guvernelor adunate pentru COP27 în Egipt în faţa schimbărilor climatice, scrie Le Figaro.

Doi tineri activişti, un bărbat şi o femeie, aparţinând colectivului Futuro Vegetal, au stropit vitrina, apoi pereţii, folosind sticle de plastic de Coca-Cola.

Ei au arborat apoi un banner mare cu mesajul „Justiţia climatică”, denunţând un „COPCA COLA” cu referire la reuniunea de la summit-ul COP27 privind clima de la Sharm el-Sheikh, Egipt, şi Coca-Cola, sponsorul oficiali al conferinţei. Gigantul băuturilor răcoritoare este denunţat de multe ONG-uri de mediu pentru activităţile pe care le consideră poluante în întreaga lume, în special din cauza producţiei masive de sticle de plastic.

Odată sosită poliţia, tinerii activişti au cooperat şi nu au fost arestaţi. Muzeul Egiptean a indicat însă că intenţionează să depună o plângere. Activişti din acelaşi colectiv, afiliat Extinction, îşi lipiseră mâna pe 5 noiembrie pe ramele tablourilor lui Francisco Goya de la Muzeul Prado din Madrid pentru a atrage atenţia asupra încălzirii globale, acţiune considerată „nejustificată” de ministrul spaniol al Culturii.

Aproape o sută de muzee internaţionale s-au declarat joi „profund şocate” de acţiunile organizate de activişti de mediu care vizează operele de artă şi au amintit de rolul lor în conservare. Câteva alte astfel de acţiuni au fost desfăşurate în ultimele săptămâni de activiştii pentru climă, care au vizat clădiri emblematice, dar şi opere de artă celebre din mai multe oraşe din Europa.

În ultimele săptămâni, activiştii pro-climă şi-au lipit, de exemplu, mâinile pe tablouri de Goya la Madrid sau pe faimoasa serigrafie "Campbell's Soup" a lui Andy Warhol, expusă în Australia, au stropit supă de roşii pe "Sunflowers" de Van Gogh la Londra şi au aruncat cu piure de cartofi pe capodopera "Les Meules" de Claude Monet din Potsdam. Vineri, la Oslo, activiştii să-şi lipească mâinile de "The Scream/ Ţipătul", capodopera emblematică a pictorului norvegian Edvard Munch, pentru a denunţa industria petrolieră din Norvegia. ...citeste mai departe despre "Activişti de mediu au stropit cu Coca-Cola o mumie egipteană dintr-o expoziţie în Spania VIDEO" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 493 ori
Citeste mai multe despreactivisti mediu muzeu coca cola