A fost inaugurata prima ferma plutitoare din lume, cu turbine eoliene uriase

Miercuri, 26 Iulie 2017, ora 19:56
1720 citiri
A fost inaugurata prima ferma plutitoare din lume, cu turbine eoliene uriase
Foto: Captura video YouTube

Prima ferma plutitoare din lume, cu turbine eoliene de mari dimensiuni, a fost inaugurata in nord-estul coastelor Scotiei.

Ferma eoliana Peterhead, cunoscuta si sub numele de "Hywind", se afla in largul coastelor localitatii Peterhead din comitatul Aberdeenshire si reprezinta un proiect-pilot ce a fost dezvoltat pentru a produce energie electrica pentru 20.000 de locuinte, informeaza BBC.

Vechea tehnologie a fermelor eoliene offshore se bazeaza pe o platforma ce este fixata de fundul marii, in timp ce noul dispozitiv eolian folosit in cadrul acestui proiect poate sa genereze electricitate si in zone cu ape foarte adanci, unde tehnologiile traditionale nu pot sa ajunga.

Conform sursei, noile turbine dispun de o tehnologie revolutionara, care le permite sa functioneze si in zone in care adancimea apei este de pana la un kilometru.

Cantitatea de energie dezvoltata de noile turbine va fi cel putin egala sau chiar va o va depasi pe aceea obtinuta cu ajutorul sistemelor actuale, a precizat producatorul proiectului, Statoil.

Desi noile turbine sunt foarte costisitoare, Statoil se asteapta ca aceste costuri de productie sa scada considerabil dupa ce noua tehnologie va fi folosita pe scara larga in lume, in special in Japonia si Statele Unite.

Citeste mai multe despre prima ferma plutitoare de eoliene din lume.

...citeste mai departe despre "A fost inaugurata prima ferma plutitoare din lume, cu turbine eoliene uriase" pe Ziare.com

#ferma plutitoare eoliene Scotia, #ferma eoliene apa Scotia, #eoliene apa video , #Stiri Mediu