Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sulfina Barbu: Studiul de mediu privind Rosia Montana e depasit si irelevant

Sulfina Barbu: Studiul de mediu privind Rosia Montana e depasit si irelevant

Studiul de mediu depus la ministerul de resort privind exploatarea de la Rosia Montana este irelevant si nu aduce siguranta ca respecta protectia mediului, a spus, joi, Sulfina Barbu, in cadrul audierilor pentru functia de ministru al mediului.

"Sprijin orice investitie care respecta legislatia de mediu, insa studiul depus in prezent la Ministerul Mediului pentru Rosia Montana este depasit si nerelevant", a declarat Sulfina Barbu.

Ea a mai spus ca este in favoarea unei taxe auto "mici sau modice", care sa incurajeze inlocuirea parcului auto si a precizat ca din taxa de poluare auto au fost generate fonduri pentru programul Rabla.

"Printre prioritatile pe care Ministerul Mediului trebuie sa le aiba in vedere se mai numara gestionarea celor 11 sanctiuni impuse Romaniei de Comisia Euroepeana, accelerarea tuturor programelor de mediu aflate in derulare, stabilirea de reduceri fiscale pentru constructii ecologice si de stimulente fiscale pentriu agricultura ecologica, precum si introducerea in curricula scolara a educatiei ecologice", a adaugat Barbu.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1772 ori
Citeste mai multe despreRosia Montana studiu Sulfina Barbu