SUA: Rezultatele alegerilor schimba situatia initiativelor pe mediu si energie

Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 15:41
5374 citiri
SUA: Rezultatele alegerilor schimba situatia initiativelor pe mediu si energie

Rezultatul alegerilor legislative schimba situatia proiectelor legislative privind mediul si energia din Congresul american, dupa ce 11 din cei 12 cei mai inversunati opozanti ai politicilor de protectie a mediului si promovare a energiei curate au fost infranti in alegerile din noiembrie.

Desi teoretic impartirea locurilor din Congres a suferit doar schimbari nesemnificative, republicanii mentinandu-si majoritatea in Camera Reprezentantilor, iar democratii in cadrul Senatului, din punct de vedere al politicilor de mediu, lucrurile stau diferit, transmite Inside Climate News.

Peste o treime din cei 95 de membri noi ai Congresului sunt democrati care sunt asteptati sa sustina politicile de protectie a mediului.

"Candidatii care au sustinut energia curata au fost alesi sau realesi intr-o majoritare covarsitoare... Si o mare parte dintre cei mai (...) mari aliati ai (n.r. industriei) petrolului au pierdut. Aceste alegeri au aratat ca a nega (n.r. existenta) schimbarilor climatice (...) reprezinta un mod prost de a face politica", a declarat Tiernan Sittenfeld, vice-presedinte in cadrul Ligii Alegatorilor pentru Conservare.

Aceasta liga a organizat o campanie in 12 state impotriva candidatilor care au votat in trecut impotriva proiectelor legislative care sustineau conservarea mediului si energia curata. Din cei 12 candidati impotriva carora aceasta organizatie a militat, 11 au fost infranti. De asemenea, si Mitt Romney, un puternic sustinator al industriei petroliere, a fost infrant in alegerile prezidentiale.

Exista insa si opinii potrivit carora politicile de mediu for ramane in umbra, in contextul dezbaterilor privind criza economica si marimea birocratiei americane.

Cu toate acestea, cei care sarbatoresc rezultatul alegerilor pentru Congresul american cred ca se va putea obtine acum legiferarea unor initiative mai mici, precum prelungirea deducerilor fiscale pentru investitorii in energie verde, chiar daca proiectele mari, cum este cel de reglementare a emisiilor de carbon, nu au inca o sansa reala de a fi adoptate.

#alegeri Congres SUA, #politici mediu Congres SUA, #energie curata Congres SUA, #industrie petrol Congres SUA , #Protectia mediului