Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Protectia mediului a costat 14,3 miliarde de lei

Protectia mediului a costat 14,3 miliarde de lei

Anul trecut, cheltuielile pentru protectia mediului s-au ridicat la aproximativ 2,7% din produsul intern brut (PIB), in crestere fata de anul precedent. Cele mai mari investitii le-au facut producatorii specializati si administratiile publice.

Producatorii nespecializati au alocat peste 4,51 miliarde de lei pentru protectia mediului, investitiile in echipamente sau amenajari specifice fiind de 1,55 miliarde de lei, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Producatorii specializati au bugetat peste 8,32 de miliarde pentru protectia mediului, valoarea investitiilor fiind de aproape cinci ori mai mica, respectiv 1,71 miliarde de lei.

Cele mai mici sume au fost investite de firmele care activeaza in silvicultura si industria lemnului. Acestea au cheltuit 143 de milioane de lei, din care investitiile s-au cifrat la putin peste 117 milioane de lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1020 ori