Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cel mai mare producator mondial de bijuterii va folosi doar aur si argint reciclat

Cel mai mare producator mondial de bijuterii va folosi doar aur si argint reciclat


Grupul danez Pandora A/S, cel mai mare producator mondial de bijuterii, va inceta sa mai foloseasca aur si argint nou extras din mina, utilizand in schimb doar metale pretioase reciclate, transmite Bloomberg.

Noua politica a Pandora, care va intra in vigoare din 2025, va ajuta compania daneza sa isi respecte angajamentele in materie de protejarea mediului si o va face mai atractiva in randul investitorilor interesati de activele care indeplinesc standardele ridicate in materie de mediu inconjurator, guvernanta si politici sociale.

Directorul general de la Pandora, Alexander Lacik, a subliniat ca noua abordare nu va afecta calitatea bijuteriilor produse.

"Metalele extrase din mina acum cateva secole sunt la fel de bune ca cele noi", a informat Alexander Lacik intr-un comunicat publicat marti. In schimb, "nevoia de practici de business mai sustenabile a devenit din ce in ce mai importanta", a adaugat directorul Pandora A/S.

Grupul danez a precizat ca tranzitia la metale pretioase reciclate va determina reducerea emisiilor de carbon cu doua treimi in cazul argintului si cu 99% in cazul aurului. Unul din principalele beneficii pentru mediu este reducerea cantitatii de apa utilizate, ca urmare a diminuarii operatiunilor de minerit.

Potrivit Consiliului Mondial al Aurului (WGC), emisiile anuale de carbon ale pietei globale de aur sunt echivalente cu aproximativ 126 milioane de tone de CO2, iar o treime din aceasta cantitate provine direct de la operatiunile de minerit si topitorii.

Una din cele mai importante emisii poluante ale industriei mineritului o reprezinta cianurile, care pot duce la contaminarea apelor din sol. Ingrijorarile cu privire la riscurile asociate cu minele si reziduurile lor au crescut ca urmare a catastrofei provocate de prabusirea unui dig la mina de fier din Brazilia a grupului Vale SA.

Pandora a informat ca in prezent aurul si argintul reciclat au o proportie de 71% in productia sa de bijuterii. Aceasta in conditiile in care 15% din argintul existent la nivel mondial provine din reciclare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 22117 ori