Tablouri din doze de aluminiu, tema unui concurs inedit

Marti, 18 Februarie 2020, ora 12:33
1862 citiri
Tablouri din doze de aluminiu, tema unui concurs inedit

Asociatia Alucro anunta deschiderea unei noi editii a Can Art&Design Festival, un concurs prin care incurajeaza publicul din Romania sa foloseasca dozele din aluminiu pentru a da nastere unor obiecte de arta sau structuri de mari dimensiuni.

Scopul concursului este de a-i ajuta pe oameni sa constientizeze importanta acestui material reciclabil in proportie de 100% si care se poate intoarce inapoi in raft in doar 60 de zile, daca este valorificat.

Folosite in scop artistic, dozele din aluminiu pot ajuta la crearea unor obiecte decorative sau obiecte cu functionalitate practica (lampi, ceasuri etc).

Editia organizata in perioada februarie - mai 2020 se adreseaza cu precadere studentilor la facultati de design si tinerilor creativi, pasionati de arta sau care vor sa isi dezvolte abilitatile de creatie.

Tema concursului este realizarea unui tablou in care principalul material folosit sa fie doza din aluminiu, in toate formele si culorile ei.

Participantii au libertatea de a alege una dintre tehnicile de lucru deja cunoscute - mozaic, metaloplastie sau pot dezvolta propria metoda prin care dozele din aluminiu ne vor ajuta sa vedem interpretari ale unor portrete celebre, peisaje, monumente sau orice obiect care ofera inspiratie.

Participantii pot alege limitele in care isi vor incadra lucrarea, in functie de care vor fi acordate si premiile.

Cele mai bune trei lucrari incadrate in dimensiunile 50x70 cm - 100x200 cm vor fi recompesnate cu cate un premiu de 1000 euro, iar cele mai bune trei lucrari cu dimensiuni de 30x50 cm - 50x70 cm vor primi cate 500 euro.

In plus, lucrarile castigatoare vor fi folosite de Asociatia Alucro pentru organizarea unei expozitii itinerante care sa contribuie la constientizarea publicului larg cu privire la importanta dozelor din aluminiu si valorificarii acestora dupa consum.

Termenul limita de realizare si inscriere a tablourilor pe platforma CanArtDesignFestival.ro este 11 mai 2020.

Inscrierea va fi facuta dupa realizarea lucrarii, prin trimiterea a minim patru fotografii care sa suprinda tabloul in ansamblu, dar si detalii din care sa reiasa tehnica de lucru.

Fotografiile vor fi insotite de un titlu al tabloului si o descriere a procesului de realizare. Regulamentul complet si oficial al concursului este disponibil pe site-ul www.canartdesignfestival.ro si pe conturile de socializare asociate.

"Cateodata, imaginatia si indemanarea o iau inaintea realitatii si ne ofera surprize inedite pe care le putem admira necontenit. Pentru aceasta editie ne dorim ca dozele de aluminiu sa prinda viata in tablourile care vor fi inscrise in concurs si sa transformam ideile in realitate.

Considerat in antichitate mai valoros decat aurul, aluminiul din care sunt fabricate dozele in zilele noastre a devenit un material valoros, care este folosit pe scara larga in multe industrii, dar cu precadere in cea a bauturilor, fiind totodata si cel mai reciclat ambalaj", spune Adina Magsi, Director General Asociatia Alucro.

Initiativa concursului apartine Asociatiei Alucro, organizatie care activeaza in Romania de zece ani si care detine licenta pentru derularea programului european Every Can Counts (www.everycancounts.ro), un program derulat in prezent in 19 tari europene si conceput pentru a incuraja oamenii sa recicleze dozele din aluminiu pe care le folosesc atunci cand sunt plecati de acasa - de exemplu la locul de munca sau "on the go". (www.everycancounts.eu).

Parteneri media: Designist, The Institute, Metropotam, Ziare.com, Business24.ro, Modernism.ro, Green Report, The Trends, IQool, Stiri.ong

Website: www.canartdesignfestival.ro

Facebook: facebook.com/canartdesignfestival/

Instagram: instagram.com/canartdesignfestival/

#tablou doze aluminiu, #arta doze aluminiu, #reciclare doze , #Proiecte mediu

Curs valutar

1 EUR = 4.9770 RON

0.0007

1 USD = 4.6403 RON

0.0047
  1. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  2. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  3. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  4. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  5. Peste două tone de trufe din Gorj vor ajunge în restaurantele de lux din Europa de Vest. Cât costă un kilogram din ciupercile rare
  6. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  7. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  8. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  9. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO
  10. La cât a ajuns salariul mediu net în România și cum va influența noul salariu minim. Domeniile cu cel mai bine plătiți angajați