Rovana Plumb: Romania a absorbit 600 milioane de euro din fonduri UE pentru mediu

Marti, 02 Iulie 2013, ora 11:16
2569 citiri
Rovana Plumb: Romania a absorbit 600 milioane de euro din fonduri UE pentru mediu
Foto: stirileprotv.ro

Am reusit sa absorbim aproape 600 de milioane de euro din bani europeni, intr-un interval de timp de opt luni, dupa deblocarea programului operational de mediu, a declarat, marti, ministrul Mediului, Rovana Plimb.

"Daca in perioada 2007 - 2012 au fost atrasi din bani europeni pentru mediu doar 197 milioane de euro, in opt luni de zile am absorbit aproape 600 de milioane de euro, si continuam sa absorbim banii europeni. Am reusit sa marim rata de absorbtie a fondurilor de mediu de patru ori, de la preluarea mandatului.

De la un nivel de absorbtie a banilor europeni de 4,37 la suta, in 2012, am ajuns in prezent la o rata de absorbtie de 16 la suta. Principala noastra prioritate este absorbtia fondurilor europene. Banii europeni i-am pus la lucru", a spus ministrul Rovana Plumb, intr-o conferinta cu tema "Viitorul Mediului".

Participantii discuta despre despre prioritatile de mediu in 2013, proiectele speciale "Delta Vacaresti", "Viitorul e Azi", "Mananca, Gandeste, Economiseste".

De asemenea, in cadrul conferintei sunt abordate subiecte privind impactul asupra mediului a proiectelor si programelor aflate in derulare, eforturile companiilor din industria cimentului pentru protejarea mediului inconjurator, ambalajele reciclabile si deseurile de ambalaje, alinierea cu statele membre UE, rolul companiilor, municipalitatilor si al cetatenilor in colectarea selectiva.

#fonduri mediu, #absorbtie fonduri europene, #Romania fonduri UE mediu , #Proiecte mediu