Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legea energiei starneste dispute: ce ii nemultumeste pe investitori

Legea energiei starneste dispute: ce ii nemultumeste pe investitori


Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Tulcea, ca investitorii privati au apreciat legea energiei, insa aceasta trebuie imbunatatita.

"Noua lege a energiei, una din marile reforme structurale absolut necesara in Romania pe care am facut-o intr-o perioada foarte scurta, este o lege complexa care inevitabil a lasat si cateva locuri in care trebuie facute ajustari.

De exemplu, cei de aici (Alum SA din Tulcea, nn) mi-au spus ca au un proiect pentru realizarea unei centrale in cogenerare, iar in legea energiei este un paragraf care pune o bariera birocratica. Am aflat aceasta problema, voi vorbi cu Ministerul Economiei, ANRE si, daca este nevoie, o vom indrepta imediat pe cale legislativa", a declarat, la finalul vizitei efectuata la combinatul Alum SA, premierul Victor Ponta.

Seful Executivului a mai spus ca s-au mai primit semnale si din partea altor investitori.

"Legea energiei in ansamblul sau este foarte bine primita si va ajuta la dezvoltarea acestui sector. In Romania, sunt doua sectoare cu mare potential, in opinia mea - sectorul energiei si agricultura. In agricultura, anul acesta Dumnezeu nu ne-a prea ajutat, dar in energie legea per ansamblu este buna. Inevitabil insa in aplicarea sa practica apar si lucruri la care nu ne-am gandit si care creaza probleme. Eu nu sunt deloc rigid in sensul ca daca am aprobat o lege, aceasta nu mai poate fi modificata. Ci, dimpotriva, sunt gata sa o ajustam", a mentionat premierul Victor Ponta.

In opinia sa, combinatul tulcean Alum SA este un exemplu de succes, in conditiile in care a dovedit ca se pot crea locuri de munca.

Intrebat fiind de situatia combinatului Feral SA, un alt angajatori important din orasul Tulcea care se confrunta cu probleme din cauza pretului energiei, seful Executivului a declarat ca se cauta solutii si pentru acestea.

"Si acolo exista un contract pana la finele lunii decembrie. Odata cu iesirea societatii Hidroelectrica SA din insolventa si cu reglementarea problemelor pe care le stiti in zona energiei, trebuie sa gasim o solutie pentru a salva societatea si locurile de munca", a mentionat premierul Victor Ponta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 5190 ori