Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Invitati speciali si cele mai noi documentare despre tehnologie la cea de-a doua editie GreenTech Film Festival

Invitati speciali si cele mai noi documentare despre tehnologie la cea de-a doua editie GreenTech Film Festival

Cea de-a doua editie a GreenTech Film Festival prezinta filme si evenimente care au ca subiect tehnologiile verzi si va avea loc in perioada 12-14 noiembrie 2018, la Cinema Elvire Popesco din Bucuresti, si pe 20 noiembrie, in cadrul unei editii speciale organizata la Institutul Francez din Cluj-Napoca.

"GreenTech Film Festival este un eveniment inedit, desfasurat intr-un format in care atat invitatii, cat si documentarele selectate sunt menite sa ajute publicul larg la o mai buna intelegere a impactului pe care il are tehnologia asupra noastra, a societatii. Totodata, festivalul aduce in atentia publicului modul in care inovatia poate servi la rezolvarea problemelor de mediu", a declarat Nicoleta Talpes, din partea Media Image Factory, organizatorul festivalului.

Editia a doua a GreenTech Film Festival la Bucuresti il are ca invitat special pe singurul explorator roman din comunitatea National Geographic, Sergiu Jiduc, stabilit in prezent la Londra.

Sergiu Jiduc va veni in fata publicului din Romania pe 13 noiembrie, ora 20:30, pentru a vorbi despre experienta sa in calitate de cercetator in stiintele pamantului si expert in strategiile de dezvoltare sustenabila.

Festivalul include proiectii de film documentar care aduc in atentia spectatorilor imaginea omenirii de peste 25 de ani, asa cum o prezinta istoricul israelian Yuval Noah Harari in "Oameni, Zei si Tehnologie", cum functioneaza tehnologia online ("Viitorul creat de noi") si crearea de continut video ("YouTube, Vloggeri si Tu"), dar si relatia dintre economie si tehnologie.

Totodata, publicul va putea urmari avanpremiera celui de-al doilea sezon al documentarului MARTE, o productie National Geographic, in parteneriat cu producatorul Brian Grazer ("Apollo 13", "A Beautiful Mind") si regizorul Ron Howard ("The Da Vinci Code", "Solo: A Star Wars Story") , care prezinta scenariul in care pamantenii devin primii locuitori ai planetei MARTE.

Relatia dintre tehnologie si economie va fi abordata prin proiectia filmului "The Big Short" ("Brokerii Apocalipsei"), urmata de un Q&A, dar si prin prezentarea "Cand tehnologia serveste economia. Criptomonede: mize si perspective" sustinuta de Joelle Toledano, profesor de economie la Universitatea Paris Dauphine, in prezenta altor specialisti romani in domeniul economiei.

Din program mai fac parte si atelierele MiniGreenTech, dedicate elevilor. Acestia vor putea invata despre importanta reciclarii prin demonstratii in care doze din aluminiu, PET-uri si textile sunt transformate in obiecte ce pot fi refolosite, dar si despre programare, robotica si realitate virtuala.

Detalii despre programul complet, bilete si rezervari sunt disponibile pe site-ul www.greentechfilmfestival.ro, la sectiunea Program, dar si pe pagina de Facebook www.facebook.com/GreenTechFilmFestival.

GreenTech Film Festival este un proiect initiat de Media Image Factory. Editia din 2018 este organizata impreuna cu Ambasada Frantei, Institutul Francez din Bucuresti, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Every Can Counts Romania si Asociatia Alucro.

Cu sprijinul: Ambasada Frantei, Institutul Francez din Bucuresti, Every Can Counts Romania, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Asociatia Alucro

Parteneri: National Geographic, Carturesti, Ecoteca, Liga Studentilor Electronisti, Ecotic, UniVRse, Undesigned

Parteneri media: TANANANA, Zile si Nopti, Ziare.com, Business24, Stiinta&Tehnica, GreenReport, The Institute, Movie News, PR Wave, Filme-Carti, Modernism

Partener monitorizare: Media Trust

Masina oficiala: Groupe Renault

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1338 ori
Citeste mai multe despreGreenTech Film Festival