Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Companiile de top produc anual pagube mediului de 2,2 trilioane dolari

Companiile de top produc anual pagube mediului de 2,2 trilioane dolari

Cele mai mari 3.000 de companii din lume ar pierde o treime din profituri daca ar fi obligate sa plateasca pentru daunele provocate mediului inconjurator, se arata intr-un raport comandat de ONU.

Costurile legate de poluare si alte pagube produse mediului se cifreaza la peste 2,2 trilioane de dolari, echivalentul a 1,4 trilioane lire sterline, informeaza The Guardian.

Cifra reprezinta aproximativ 6-7 procente din cifrele de afaceri cumulate a celor 3.000 de companii, fiind mai mare decat suma tuturor economiilor nationale, mai putin a primelor sapte tari industrializate.

Ponderea cea mai mare din cifra de 2,2 triliarde de dolari, aproximativ jumatate, este data de emisiile de gaze cu efect de sera, care sunt considerate principala cauza a modificarilor climatice.

Jurnalistii britanici apreciaza ca cifra reala a prejudiciilor cauzate mediului este mult mai mare, in contextul in care studiul nu a luat in calcul daunele provocate de consumatorii casnici, precum nici pe cele determinate de consumul guvernamental.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1081 ori
Citeste mai multe desprecompanii daune mediu poluare efect de sera