Eurodeputat: UE nu va pune taxa de poluare pe centralele de apartament

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 20:00
3457 citiri
Eurodeputat: UE nu va pune taxa de poluare pe centralele de apartament

Taxa de poluare pentru centralele termice, care se afla in discutii la Bruxelles, nu se va aplica in cazul incalzirii gospodariilor, cum a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, sustine eurodeputata PSD, Rovana Plumb.

"Laszlo Borbely a anuntat, luni, ca Uniunea Europeana va impune o taxa de poluare pentru centralele de apartament, iar acest lucru fara indoiala sperie si ingrijoreaza un numar foarte mare de romani care au ales aceasta varianta pentru incalzirea locuintei. Insa informatia este falsa", afirma Plumb, membra in Comisia de Mediu din PE, intr-un comunicat de presa remis Business24.

Conform acesteia Uniunea Europeana nu are in vizor utilizatorii casnici, ci marii poluatori, statele membre fiind obligate sa protejeze simplii cetateni.

"Guvernul nu trebuie sa ne minta si sa mai inventeze o taxa, sub pretextul directivelor europene!", precizeaza Plumb.

Textul directivei revizuita la Bruxelle prevede ca se vor lua in considerare aspecte sociale, iar statele membre UE au posibilitatea de a scuti in totalitate de impozit energia consumata pentru incalzirea gospodariilor, fara a tine cont de produsul energetic utilizat.

Decizia finala in legatura cu aplicarea directivei va fi luata de Consiliul si Parlamentul European, conform procedurii de codecizie.

Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a anuntat, luni, ca Uniunea Europeana urmeaza sa impuna o taxa de poluare pentru centralele de apartament din 2013 sau 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxa poluare centrale apartament, #taxa poluarea centrale termice Uniunea Europeana, #taxa poluare centrale Ministerul Mediului , #Poluarea atmosferei