Plumb asigura ca o eventuala exploatare a gazelor de sist va fi posibila doar cu un nou aviz

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 10:38
2629 citiri
Plumb asigura ca o eventuala exploatare a gazelor de sist va fi posibila doar cu un nou aviz

O eventuala exploatare a gazelor de sist, peste 4-5 ani, va fi efectuata doar in baza unei noi proceduri, cu un nou acord de mediu eliberat pe baza evaluarii impactului asupra mediului, a declarat ministrul de resort, Rovana Plumb, la Washington, dupa o intalnire cu oameni de afaceri americani.

Ministerul, aflat in delegatia premierului Victor Ponta in SUA, a precizat ca a solicitat in prealabil companiei Chevron masuri suplimentare de protectie, respectiv o evaluare de impact de mediu, inclusiv pentru etapa de explorare.

"Dupa ce s-a finalizat evaluarea de impact de mediu, s-a procedat la emiterea acordului de mediu pentru explorare. Emiterea acordului de mediu pentru explorare inseamna permisiunea pentru companie de a instala forajul, iar pe de alta parte obligatia Ministerului Mediului, prin Garda Nationala de Mediu si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, de a monitoriza in permanenta modul in care se face explorarea", a spus Plumb.

Referitor la operatiunea de exploatare, ministrul a precizat ca aceasta nu se va face decat in baza unui nou acord de mediu.

"In momentul in care se va face exploatare, peste 4 sau 5 ani, in momentul acela vorbim de o noua procedura prin care acordul de mediu se va da pe baza evaluarii de impact de mediu pentru exploatare", a spus Ministrul Mediului.

Premierul Victor Ponta se afla in vizita oficiala la Washington, cu mai multi ministri.

Dupa discutia cu premierul, compania americana a transmis agentiei Mediafax o declaratie in care arata ca Guvernul roman si Chevron vor consolida "fundatia" pentru imbunatatirea securitatii energetice a Romaniei si a oportunitatilor de dezvoltare prin explorarea gazelor, oferind comunitatilor un dialog bazat pe date stiintifice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rovana Plumb gaze sist, #exploatare gaze sist Romania, #vizita Plumb SUA , #Ministerul mediului