MMP: Planurile de management ale bazinelor hidrografice au fost trimise CE

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 16:53
1804 citiri
MMP: Planurile de management ale bazinelor hidrografice au fost trimise CE

Planurile de management ale bazinelor hidrografice au fost realizate si urmeaza sa fie aprobate prin Hotarare de Guvern, aflata in prezent in avizare interministeriala, informeaza Ministerul Mediului, referitor la cererea CE adresata Poloniei si Romaniei de a respecta legislatia in domeniul apelor, informeaza NewsIn.

"Referitor la cererea Comisiei Europene adresata Poloniei si Romaniei de a respecta legislatia UE in domeniul apelor si sa transmita planurile de management ale bazinelor hidrografice, Ministerul Mediului si Padurilor (MMP) face urmatoarele precizari.

Planurile de management ale bazinelor hidrografice au fost realizate si au fost supuse procedurii de evaluare de mediu SEA, potrivit prevederilor art. 3 alin. 2 lit. (a) al Directivei 2001/42/CE privind evaluarea efectelor anumitor planuri si programe asupra mediului, procedura care a fost finalizata.

Acestea urmeaza sa fie aprobate prin Hotarare de Guvern aflata in acest moment in avizare interministeriala", se arata in comunicatul emis miercuri de minister.

Potrivit acestuia, dupa aprobarea si publicarea hotararii in Monitorul Oficial al Romaniei, Comisia va fi informata despre acest lucru.

"Precizam ca planurile de management au fost transmise Comisiei Europene imediat dupa elaborarea acestora, in termenul prevazut de Directiva cadru, respectiv 20.12.2009, dar adoptarea acestora prin HG nu s-a putut realiza pana la finalizarea procedurii de evaluare de mediu SEA", mai informeaza comunicatul.

Comisia Europeana cere Romaniei si Poloniei sa respecte legislatia UE in domeniul apelor si sa transmita planurile de management al bazinelor hidrografice, care sunt esentiale pentru atingerea obiectivului UE ca toate corpurile de apa din Europa sa fie in "stare buna" in 2015.

#bazin hidrografic, #mmp, #planuri management , #Ministerul mediului