Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MAGYAR NEMZET: Investitia de la Rosia Montana - din nou respinsa

MAGYAR NEMZET: Investitia de la Rosia Montana - din nou respinsa
MAGYAR NEMZET (Ungaria) - Potrivit deciziei Curtii Constitutionale din Romania, Ministerul Mediului a aplicat corect legea in cazul investitiei de la Rosia Montana. Sentinta constituie o noua sansa pentru ca tehnologia cianurilor - considerata de multi drept periculoasa - sa fie interzisa in Romania. Ministrul roman al mediului, Attila Korodi, a precizat ca atata vreme cat nu se vor solutiona problemele pe care le are firma Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) cu aprobarile de urbanism, nu se poate convoca nici comisia tehnica de analiza care se ocupa de procedura aprobarii.Intreprinderea canadiana a formulat un recurs fata de legea respectiva, dar Curtea Constitutionala l-a respins. Parlamentarul UDMR Sándor Tamás subliniat ca Ministerul Mediului a procedat corect, ceea ce este important si din punct de vedere politic, deoarece opinia noastra este ca trebuie impiedicata folosirea tehnologiei cianurilor in exploatarile miniere si nu trebuie sa se permita ca mediul sa fie distrus in urma acestora.


In urma deciziei si-a pierdut obiectul si procesul intentat in februarie de compania canadiana impotriva ministrului roman personal.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 779 ori