Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

HETI VILAGGAZDASAG: Disputa cinegetica vehementa intre doua ministere din Romania

HETI VILAGGAZDASAG: Disputa cinegetica vehementa intre doua ministere din Romania
HETI VILAGGAZDASAG (Ungaria) - Ministerul roman al Agriculturii a intrat in conflict cu ministrul mediului, Attila Korodi, deoarece acesta din urma - prevalandu-se de un avertisment si anumite reglementari ale UE - intentioneaza sa interzica in totalitate accesul vanatorilor in Delta Dunarii.

Se pare ca deocamdata ministrul UDMR a ramas singur cu hotararea sa, pentru ca - din motive lesne de inteles - atat vanatorii, cat si guvernatorul Rezervatiei Delta Dunarii, Paul Cononov, se situeaza de partea Ministerului Agriculturii.

Acest minister a declarat hotarat ca nu este dispus sa-si anuleze hotararea emisa cu sapte ani in urma, potrivit careia se aprobase infiintarea in Delta a 19 colonii de animale salbatice. In opinia ministerului, vanatorii nu au acces decat pe acest teren de 210.000 ha, si nu au cum sa prejudicieze zona protejata a Rezervatiei care se intinde peste 300.000 ha. Conducatorul Institutului National de Cercetari Delta Dunarii, Romulus Stiuca, marimea teritoriului aflat in evidenta UNESCO este de 547.000 ha, deci nu se pune problema nici unei exceptii.

Intrebarea este acum daca lobby-ul in favoarea celor 19 de colonii este mai puternic decat cel al Ministerului Mediului, deoarece este vorba de sume uriase platite de vanatorii din strainatate. Pe langa vanatoare, este vorba si de cei care traiesc de pe urma turismului. O cu totul alta problema este ca majoritatea pensiunilor nu respecta prevederile igienice si nici cele de protectie a mediului. Cei din Ministerul Mediului se tem si de faptul ca in urma unor vanatori mai mult necontrolate pot disparea numeroase specii de pasari.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1110 ori