Borbely: Vom lua inapoi fondurile europene celor care nu le folosesc

Marti, 09 August 2011, ora 17:13
1334 citiri
Borbely: Vom lua inapoi fondurile europene celor care nu le folosesc

Ministrul Mediului avertizeaza ca se va trece la retragerea prefinantarilor beneficiarilor de fonduri UE care nu utilizeaza banii, conform NewsIn.

"Ministerul Mediului este pe primul loc in Europa si in Romania in ceea ce priveste contractarea.

Anul acesta, am realizat deja cota de contractare aferenta anului 2011, dar stam mai prost cu implementarea. Si aici, trebuie sa o spunem, este responsabilitatea beneficiarilor.

Ar trebui sa atragem fonduri europene de 40-50 de milioane de euro pe luna, raportat la numarul si valoarea contractelor pe care le avem semnate, dar nu se intampla asa.

Vom trece la retragerea prefinantarii daca beneficiarii primesc banii si nu ii utilizeaza", a spus ministrul, la reuniunea cu tema "Programul Operational Sectorial Mediu - progres in implementare 2010-2011".

Borbely a avertizat si cu privire la faptul ca sumele atrase pana la finele acestui an vor influenta modul de alocare a bugetului pentru Romania la nivel comunitar.

"Daca nu suntem capabili sa absorbim cat mai multi bani, la inceputul anului viitor, cand se va discuta la nivelul Uniunii Europene bugetul pentru 2013 - 2020, vom avea o problema", a subliniat demnitarul.

#fond european, #fond euro, #bani europeni, #prefinantare, #borbely , #Ministerul mediului