Marius Tuca despre protestele din redactia JN: "De ce nu ma intrebi de Jurnalul National cand era pe primul loc?"

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 15:40
3397 citiri
Marius Tuca despre protestele din redactia JN: "De ce nu ma intrebi de Jurnalul National cand era pe primul loc?"
Marius Tuca (Foto)

Mai multi angajati ai Jurnalului National protesteaza online, prin intermediul unui blog, pentru neplata salariilor pe ultimele patru luni de catre societatea Intact Publishing SRL, parte a Intact Media Group, care detine publicatia.

Protestul se desfasoara sub protectia anonimatului, din cauza clauzelor contractuale impuse de conducerea Intact Publishing, care poate denunta imediat contractele de munca si poate da amenzi de 5.000 de euro.

Protestul jurnalistilor are loc pe site-ul protest-jurnalul.blogspot.ro.

Unde-i audienta de-altadata

Contactat de Business24, Marius Tuca nu a oferit nicio explicatie cu privire la protestul redactorilor de la Jurnalul National.

"De ce nu m-ai sunat cand Jurnalul National era pe primul loc conform SNA? (n.r. Studiu National de Audienta)", a spus Marius Tuca.

Jurnalul National avea, in vremurile de glorie, 900.000 de cititori in fiecare zi.

Potrivit ultimului Studiu National de Audienta, valabil in perioada august 2011 - februarie 2013, Jurnalul National a ajuns la un numar mediu de 196.000 de cititori per editie.

In iunie se implinesc 2o de ani de la prima aparitie

Prin intermediul blogului de protest se ofera detalii legate de conditiile de munca ale redactorilor de la Jurnalul National care, pe langa faptul ca nu si-au mai primit salariile, au fost pusi in situatia de a li se diminua veniturile cu 25%, incepand cu luna octombrie 2012.

"Subliniem faptul ca este vorba de o actiune VOLUNTARA a patronatului, intrucat in aceste patru luni au fost achitate diverse creante importante - e vorba de sume care ar fi acoperit plata salariilor si drepturilor de autor -, inclusiv catre societati din Intact Media Group si inclusiv creante ale fostei societati care a detinut Jurnalul National, aflata actualmente in insolventa", sustin jurnalistii.

Potrivit blogului, Marius Tuca, directorul editorial al publicatiei, a avansat mai multe termene "ferme" de plata a drepturilor de autor - niciunul dintre acestea nefiind respectat.

"In aceste conditii, nu ne ramane decat sa ne raportam la zvonuri si speculatii. Acestea crediteaza inchiderea publicatiei "Jurnalul National" in formatul actual si a site-ului jurnalul.ro, imediat dupa data de 5 iunie 2013, cand se vor implini 20 de ani de aparitie a editiei print a publicatiei", afirma jurnalistii.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#redactori Jurnalul National, #neplata salarii Jurnalul National, #criza presa scrisa , #Ziare