Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI va cere ca dolarul sa se deprecieze in continuare

FMI va cere ca dolarul sa se deprecieze in continuare

Fondul Monetar International va spune in viitoarea prognoza asupra economiei lumii (World Economic Outlook) ca este nevoie ca dolarul sa se deprecieze in continuare, deoarece ajuta la corectia dezechilibrelor, potrivit editiei de sambata a ziarului german Sueddeutsche Zeitung, citata de Reuters.

Fondul Monetar International a cerut "foarte agresiv" o corectie a ratelor de schimb, mai ales pentru reducerea deficitul masiv de cont curent al Statelor Unite ale Americii, spune Sueddeutsche Zeitung, citand o schita a documentului World Economic Outlook (WEO).

Dolarul, care a alunecat saptamana trecuta fata de euro la cea mai scazuta cotatie a ultimilor doi ani, ar trebui sa continue sa se deprecieze pe termen mediu, in timp ce yenul, yuanul chinezesc si monedele nationale ale tarilor exportatoare de petrol din Orientul Mijlociu ar trebui sa se aprecieze toate, potrivit schitei raportului FMI, citata de Reuters din publicatia germana.

Documentul World Economic Outlook, care urmeaza sa fie publicat la mijlocul lunii aprilie, va arata si ca nu ar fi mare nevoie ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa mai creasca dobanda cheie, spune Sueddeutsche Zeitung.
Datorita cresterii economice solide din cele 13 tari care folosesc euro, BCE nu ar crea niciun fel de probleme prin majorarea dobanzii sale cheie la aproximativ 4% de la 3,75%, spune FMI, potrivit ziarului german, citat de Reuters.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1014 ori