Anglo American ar putea primi o oferta de 80 miliarde dolari

Luni, 21 August 2006, ora 10:08
861 citiri

Anglo American, al treilea grup minier din lume, dupa marime, ar putea deveni tinta unei oferte de preluare, in valoare de 80 de miliarde de dolari. Ofertantii sunt trei companii rivale ce au in vedere impartirea activelor acestui gigant, scrie ziarul britanic Observer, in editia de duminica, citat de Reuters.Companiile CVRD din Brazilia, Xtrata din Elvetia si Rio Tinto din Marea Britanie au angajat consilieri financiari pentru a evalua aceasta posibilitate, mai scrie ziarul, care citeaza surse anonime din sectorul financiar de la Londra.

Sectorul minier trece printr-o perioada de consolidare, in conditiile in care companiile de minerit fac eforturi pentru a asigura aprovizionarea cu materii prime, precum minereul de fier, carbune sau nichel.

Conducerea companiei canadiene Inco, al doilea producator de nichel din lume, a anuntat, in cursul acestei saptamani, ca ar putea demara tratativele cu CVRD, privind oferta facuta de compania braziliana, in valoare de aproape 18 miliarde de dolari si ca a mai primit oferte si din partea corporatiei Phelps Dodge si a companiei specializate in extragerea zincului, Teck Cominco.

Reprezentantii companiei Xstrata, care a achizitionat, de curand, un pachet majoritar al companiei canadiene Falconbridge, specializata in extractie de minereuri neferoase, au refuzat sa comenteze informatiile publicate de Observer.

Reprezentantii Anglo American, ai Rio Tinto si ai CVRD nu au putut fi contactati de ziar pentru un comentariu referitor la o posibila oferta de preluare.

Titlurile Anglo American au incheiat sedinta de vineri la un pret de 23,69 lire sterline pe actiune, capitalizarea companiei fiind astfel de 36 de miliarde de lire (68 de miliarde de dolari), insa ziarul The Observer estimeaza ca o oferta de preluare ar putea duce valoarea companiei la 80 de miliarde de dolari.

Bloombiz

si

Aspirator sau mop cu abur? Care dintre ele este mai bun în funcție de utilizarea sa?
Aspirator sau mop cu abur? Care dintre ele este mai bun în funcție de utilizarea sa?
Dacă vă gândiți să cumpărați un aspirator sau un mop cu abur, dar nu sunteți siguri pe care să îl alegeți, ați ajuns la locul potrivit. Vă vom oferi informațiile pe care trebuie să...
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...