5 moduri in care poti stoca in siguranta datele de pe calculator

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 08:04
1242 citiri
5 moduri in care poti stoca in siguranta datele de pe calculator

Multi dintre noi ignora ideea unui back-up al datelor de pe calculatorul personal, cu toate ca, de multe ori, ne-am trezit in situatii dezastruoase in care datele noastre importante s-au pierdut.

Lasand la o parte argumentele extrem de importante si evidente pentru sustinerea ideei de back-up a datelor, va prezentam, mai jos, 5 moduri in care puteti stoca date in siguranta. Nici o metoda nu e perfecta (motiv pentru exista prezentate atat argumentele pro, cat si cele contra), insa stim cu totii ca este nevoie sa avem rezerve salvate ale datelor personale pentru a preveni absolut orice problema nascuta din pierderea lor.

Salveaza datele pe un server

Este un server atasat unei retele si este dedicat stocarii de date. Poate functiona si wireless - depinde de calculator - si, odata configurat, poate fi accesat si folosit ca orice alt driver din calculatorul tau. Argumentele pro sunt faptul ca poate stoca date de pe mai multe calculatoare in acelasi timp si faptul ca poate fi setat sa faca back-up automat al datelor tale. Argumentul contra poate fi acela ca un astfel de sistem de stocare al datelor este destul de scump.

Salveaza datele pe un hard drive extern sau portabil

Drive-urile externe sau portabile se pot conecta la un calculator doar daca acesta are USB 3.0. Sunt putine cele care functioneaza si wireless si se pot conecta la un singur calculator o data. Sunt foarte usor de folosit si, cu ajutorul software-ului, pot fi setate sa stocheze automat. Insa, aceste drive-uri pot sa nu mai functioneze la un moment dat si exista riscul erorilor.

Cititi continuarea pe Ziare.com.

 

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
De fiecare dată când se apropie aniversarea unui coleg de birou, apare și întrebarea: “Ce să-i luăm?”, pentru care mulți vin cu idei, însă prea puține par unele cu care poți merge la...
#stocare, #server, #software, #sistem de stocare , #Ziare