5 moduri in care poti stoca in siguranta datele de pe calculator

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 08:04
1242 citiri
5 moduri in care poti stoca in siguranta datele de pe calculator

Multi dintre noi ignora ideea unui back-up al datelor de pe calculatorul personal, cu toate ca, de multe ori, ne-am trezit in situatii dezastruoase in care datele noastre importante s-au pierdut.

Lasand la o parte argumentele extrem de importante si evidente pentru sustinerea ideei de back-up a datelor, va prezentam, mai jos, 5 moduri in care puteti stoca date in siguranta. Nici o metoda nu e perfecta (motiv pentru exista prezentate atat argumentele pro, cat si cele contra), insa stim cu totii ca este nevoie sa avem rezerve salvate ale datelor personale pentru a preveni absolut orice problema nascuta din pierderea lor.

Salveaza datele pe un server

Este un server atasat unei retele si este dedicat stocarii de date. Poate functiona si wireless - depinde de calculator - si, odata configurat, poate fi accesat si folosit ca orice alt driver din calculatorul tau. Argumentele pro sunt faptul ca poate stoca date de pe mai multe calculatoare in acelasi timp si faptul ca poate fi setat sa faca back-up automat al datelor tale. Argumentul contra poate fi acela ca un astfel de sistem de stocare al datelor este destul de scump.

Salveaza datele pe un hard drive extern sau portabil

Drive-urile externe sau portabile se pot conecta la un calculator doar daca acesta are USB 3.0. Sunt putine cele care functioneaza si wireless si se pot conecta la un singur calculator o data. Sunt foarte usor de folosit si, cu ajutorul software-ului, pot fi setate sa stocheze automat. Insa, aceste drive-uri pot sa nu mai functioneze la un moment dat si exista riscul erorilor.

Cititi continuarea pe Ziare.com.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#stocare, #server, #software, #sistem de stocare , #Ziare