Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Premiul Nobel pentru medicina a fost impartit de doi cercetatori americani pentru studii in domeniul geneticii

Premiul Nobel pentru medicina a fost impartit de doi cercetatori americani pentru studii in domeniul geneticii
Cercetatorii americani Andrew Z. Fire si Craig C. Mello si-au impartit luni Premiul Nobel pentru medicina pentru activitatea lor in domeniul controlarii fluxului de informatii genetice, informeaza Associated Press receptionata de Rompres.Institutul Karolinska din Stockholm le-a acordat Premiul Nobel pentru descoperirea modului de inactivare a genei de interferenta din ARN-ul dublu catenar (acid ribonucleic).
Interferentele produse in ARN se manifesta in intregul regn animal si vegetal. Studiile celor doi cercetatori americani sunt de o extraordinar de mare importanta pentru reglarea actiunii genelor, participarea la crearea de mecanisme defensive impotriva infectiilor virale si tinerea sub control a mutatiilor genetice. Interferentele ARN sunt folosite deja ca metoda de studiu a functiilor genelor si pot conduce spre descoperirea de noi terapii in viitorul apropiat pentru maladiile cu baza genetica.

Andrew Z. Fire s-a nascut in 1959 si lucreaza in prezent in cadrul Institutului Tehnologic din Mello. Colegul sau Craig C. Mello s-a nascut in 1960 si in prezent este profesor la Universitatea Harvard.

Fire si Mello au publicat descoperirea unui mecanism care poate degrada ARN-ul mesager (ARN-m) dintr-o anumita gena in 1998. ARN-m este sintetizat in timpul transcriptiei mesajului genetic (procesul de transcriere a informatiei genetice continuta de catena de ADN intr-o secventa complementara de ARN - m) si serveste ca tipar pentru sinteza proteinelor. Pe langa faptul ca ARN-m preia informatia genetica de la ADN are si rolul de a transmite aceasta informatie prin translatie organitelor citoplasmice (ribozomi) cu rol in sinteza proteinelor.

Rompres


directNews.ro - Topul blogurilor
Recomandari 3 Octombrie 2006

1.Probleme de credibilitate a datelor despre internet in SUA
A propos de IAB Romania, de viitoarea monitorizare BRAT, si de eternele probleme de intelegere pe care le-au avut mai multi utilizatori ai serviciului Trafic.ro, astazi am citit o extraordinara scrisoare deschisa adresata de Magid Abraham, CEO comScore Networks, industriei de media.

2.Parisul alb
Salonul Auto de la Paris a fost dominat de culoarea alba. A fost un salon unde fiecare constructor a avut in stand cel putin o masina vopsita in alb. Deci, Mondial de l"Automobile a lansat un nou trend. Albul este noua culoare trendy. Pana nu de mult, albul era culoarea asociata cu automobilele utilitare si masinile de firma. Astazi este culoarea obligatorie pentru o masina scumpa si nu numai.

3.Importanta imaginii publice
...cine n-are imagine publica... sa-si cumpere! Exista oameni care se nasc constienti ca vor ajunge departe. Ei constientizeaza importanta propriei lor persoane si stiu cum sa-si puna in valoare personalitatea si calitatile. Aceste persone stiu sa-si construiasca cel mai bine o imagine publica.

4.SUA=o noua China
Pana in decembrie 2008, un zid de 1200 de km va fi construit de americani in zona granitei cu Mexicul, acolo unde au fost arestati cel putin 1 milion de imigranti ilegali. Desi suma alocata initial este de 1,2 miliarde de dolari, expertii ...

5."Domnul 200%" a plecat
Dragos Stanca, seful diviziei de ziare si reviste a MediaPro, si-a anuntat astazi colegii printr-un mail ca pleaca din companie. Stanca, 32 de ani, era in al treilea an de cind conducea compania care editeaza peste 20 de titluri, cele mai cunoscute fiind Ziarul Financiar, Business Magazin, ProTV Magazin, Playboy si setul de ziare locale. El era numit de subordonati drept "Seful 200%" pentru ca, din 2004 si pina azi, cifra de afaceri a companiei s-a dublat, ajungind dupa unele surse la...Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 898 ori