Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

TVR se bate pentru transmiterea campionatele mondiale de fotbal

TVR se bate pentru transmiterea campionatele mondiale de fotbal


Rodica Culcer a declarat pentru MEDIAFAX ca acuzatiile Olgutei Vasilescu potrivit carora TVR risca sa nu difuzeze urmatoarele editii ale Cupei Mondiale de fotbal sunt "un atac politic gratuit", precizand ca membrii CA al TVR au aprobat in decembrie participarea la licitatiile pentru drepturile TV.

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a declarat, joi, ca TVR risca sa nu mai difuzeze urmatoarele doua turnee finale ale Cupei Mondiale de fotbal, intrucat Consiliul de Administratie (CA) al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a fost instiintat cu intarziere de organizarea licitatiilor.

"Desi se stia de cateva luni ca va fi organizata o licitatie pentru drepturile de televizare, doamna Rodica Culcer a transmis abia ieri seara (miercuri, n.r.) instiintarea catre Consiliul de Administratie, care trebuie sa si aprobe astazi participarea. Daca nu se aproba astazi, TVR nu va mai putea televiza campionatele mondiale, lucru care s-a mai intamplat pe vremea lui Ceausescu", a mai afirmat senatorul PSD.

Contactata de MEDIAFAX, Rodica Culcer, care indeplineste atributiile de director al Directiei Emisuni Informative si Sport din TVR, a declarat ca afirmatiile senatorului PSD Olguta Vasilescu reprezinta "un atac politic gratuit".

Nu a fost aprobata inca suma referitoare la licitatiile privind difuzarea Cupei Mondiale de fotbal

Ea a mai spus ca membrii CA din Televiziunea Romana au aprobat in luna decembrie participarea la licitatia pentru urmatoarele editii ale CM de fotbal.

"CA a aprobat participarea la aceasta licitatie in sedinta din decembrie, dar nu a fost aprobata inca suma (cu care TVR va participa la licitatie, n.r.)", a spus Rodica Culcer. Ea a precizat ca TVR este in termen pentru inscrierea la licitatii.

"Termenul a fost prelungit pana la 16 ianuarie. Departamentul Sport a obtinut aceasta prelungire", a explicat Rodica Culcer.

"Circulara de CA a plecat ieri (miercuri, n.r.). Decizia de a initia aceasta circulara ii apartine presedintelui-director general (Alexandru Lazescu, n.r.) si i-a fost comunicata directorului Departamentului Sport, Cosmin Cernat, marti. Miercuri a fost semnata de mine. Eu sunt o veriga minora in acest lant decizional. Decizia finala este a CA-ului si propunerea de suma ii apartine presedintelui - director general, care stie exact care sunt disponibilitatile financiare ale institutiei", a mai spus Rodica Culcer.

TVR si-a afirmat dorinta de a participa la licitatii inca din decembrie

Potrivit site-ului TVR, Consiliul de Administratie (CA) al institutiei a adoptat pe 15 decembrie hotararea numarul 150, potrivit careia "Televiziunea Romana isi exprima interesul pentru participarea, alaturi de EBU (European Broadcasting Union), la licitatiile pentru achizitionarea drepturilor de difuzare ale Campionatelor Mondiale de Fotbal din 2018 si 2022".

Tot pe 15 decembrie, CA al TVR a adoptat hotararea numarul 149, potrivit careia s-a aprobat "participarea SRTv la oferta EBU catre FIFA pentru achizitionarea drepturilor de difuzare a pachetului de emisiuni de promovare a FIFA World Cup 2014".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2216 ori