Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

TVR pregateste un plan pentru plata datoriilor, ce include concedieri

TVR pregateste un plan pentru plata datoriilor, ce include concedieri


Consiliul de Administratie al TVR va aproba, in termen de 45 zile, un program de redresare economica, cu restructurari economice, de personal si plata datoriilor fiscale in sase luni, iar dupa acest interval va prezenta rezultatele Parlamentului, conform unei decizii a Guvernului.

Procedura a fost decisa in sedinta de miercuri a Guvernului, prin ordonanta de urgenta.

Prin acest act normativ se instituie obligatia Consiliului de Administratie al SRTV de a se aproba un program de redresare economica in termen de 45 zile. Programul de redresare va cuprinde masuri organizatorice si restructurari economice si de personal, astfel incat datoriile fiscale sa fie platite in termen de sase luni, iar celelalte datorii sa fie reesalonate prin negociere.

La expirarea termenului de sase luni, CA al SRTV are obligatia de a prezenta un raport Parlamentului cu privire la rezultatele programului de redresare, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Acesta a mai aratat ca ordonanta prevede explicit ca membrii CA ai SRTV raspund in conditiile legii, penal, civil si administrativ pentru neresepctarea actului normativ.

In urma cu o saptamana, Guvernul a decis ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala va debloca pentru o perioada de sase luni conturile televiziunii publice, interval in care va fi derulat un proces de reorganizare a TVR.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1253 ori