Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

TVR Cultural cheltuia 650.000 de euro pe luna

TVR Cultural cheltuia 650.000 de euro pe luna


Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al SRTv, a declarat, vineri seara, ca a fost necesara desfiintarea TVR Cultural, in contextul situatiei financiare dificile in care se afla Televiziunea Romana, precizand ca TVR Cultural avea costuri de 650.000 de euro pe luna.

Intrebat vineri seara, la Antena 3, de ce a desfiintat TVR Cultural, Claudiu Saftoiu a spus: "Pentru ca trebuia desfiintat (...) Cand in casa in care traiesti nu mai intra bani, va trebui sa faci de asa maniera incat sa inchizi o camera sau alta si sa te multumesti cu ceea ce se mai poate". In acest context, el a precizat ca TVR Cultural avea cheltuieli de 650.000 de euro pe luna.

Totodata, Saftoiu a spus ca TVR 3 avea costuri asemanatoare cu TVR Cultural, dar "a ramas in picioare" deoarece CA al TVR a dorit lucrul acesta. "Eu am avut o oferta maximala - TVR 3, TVR Info si TVR Cultural sa fie suspendate pana la vremuri mai bune. Nu s-a putut cu TVR 3. Am acceptat lucrul acesta, ca sa nu cada complet planul de redresare. Am cerut insa costuri zero pentru acest post", a spus Saftoiu, precizand ca pe TVR 3 se difuzeaza reluari si transmisiuni din studiorile teritoriale ale Televiziunii Romane.

Claudiu Saftoiu: Pierderile TVR impun reorganizarea

Potrivit lui Saftoiu, TVR Cultural, prin natura lui, avea costuri de productie relativ mari. "Mergea si difuza transmisiuni directe de la festivaluri muzicale, de la festivaluri teatrale, iar lucrurile acestea aveau costuri. Din pacate, audienta era una destul de scazuta", a spus Saftoiu.

Concedieri la TVR: Peste 960 de angajati, dati afara din noiembrie

El a spus, insa, ca oamenii de la TVR Cultural vor intra in procesul de selectie de personal si este absolut convins ca isi vor gasi locul la noul post TVR 2 Cultural, dupa finalizarea procesului de restructurare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1467 ori