Televiziunea Romana, aviz favorabil pentru planul de redresare

Marti, 19 Februarie 2013, ora 15:54
1449 citiri
Televiziunea Romana, aviz favorabil pentru planul de redresare

Senatorii din Comisia pentru Buget-Finante, impreuna cu cei din Comisia pentru Cultura, au intocmit marti un raport de admitere cu amendamente pentru proiectul de aprobare a OUG nr. 33/2012 privind unele masuri pentru asigurarea furnizarii serviciului public de televiziune, care impune conducerii SRTv sa elaboreze un plan de redresare economica.

Proiectul de lege prevede ca in termen de 45 de zile de la adoptarea OUG Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune are obligatia de a aproba un program de redresare economica, in textul Ordonantei precizandu-se faptul ca "programul de redresare economica va cuprinde masuri privind structura organizatorica a societatii, precum si restructurarile economice si de personal necesare pentru functionarea eficienta a acesteia, in vederea platii in termen de sase luni a datoriilor fiscale si a reesalonarii prin negociere a celorlalte datorii".

Unul dintre amendamentele propuse de senatorii din Comisia pentru cultura, potrivit caruia SRTv si-ar fi putut achita datoriile fiscale pe durata a sapte ani, a fost eliminat de senatorii din Comisia pentru buget-finante.

In schimb, a fost adoptat amendamentul potrivit caruia "membrii Consiliului de Administratie al SRTv au obligatia de a prezenta un raport Comisiilor permanente de cultura si de buget-finante din Parlament cu privire la rezultatele programului de redresare economica", in plenul reunit al Parlamentului fiind prezentat numai raportul activitatii anuale a Societatii.

In expunerea de motive a actului normativ se precizeaza ca, in prezent, Societatea Romana de Televiziune se confrunta cu dificultati financiare, fiind in imposibilitatea de a plati datoriile catre bugetul general consolidat si catre alti creditori.

"Situatia financiara actuala a SRTv este rezultatul deficientelor structurale de functionare incepand cu semestrul II / 2005, constand in: pierderile cumulate ale SRTv (calculate ca diferenta intre venituri si cheltuieli in conformitate cu prevederile legale) au ajuns la sfarsitul anului 2011 la suma de 481,0 milioane lei, echivalent a 117,6 milioane euro; datoriile restante la bugetul general consolidat erau la sfarsitul anului 2011 in suma de 272,7 milioane lei, echivalent a 63 milioane euro; alte obligatii restante in suma totala de 222,6 milioane lei - echivalent a 52 milioane euro, semnificative fiind cele catre: UEFA Champions League, NBC Universal, EBU, Organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor", se arata in expunerea de motive.

Senatul este Camera decizionala in acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#plan redresare SRTv, #plan afaceri SRTv, #finantare buget stat SRTv , #Televiziune