Reteaua de televiziune HBO va concedia peste 150 de angajati

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 16:47
1948 citiri
Reteaua de televiziune HBO va concedia peste 150 de angajati
Sursa foto: HBO

HBO va concedia peste 150 de angajati in aceasta saptamana, ca parte a strategiei de restructurare aplicata la nivelul intregului grupul de media american Time Warner, din care aceasta retea de televiziune face parte.

La cateva saptamani dupa ce au fost facute publice planurile privind desfiintarea unor locuri de munca la diviziile Warner Bros. si Turner Broadcasting ale grupului american Time Warner, si reteaua de televiziune HBO este atinsa de aceasta strategie de restructurare, potrivit unor surse citate de Variety, scrie Mediafax.

Astfel, aproximativ 7% din cei 2.400 de angajati ai HBO vor fi afectati de aceasta restructurare.

Contactat de Variety, un reprezentant al HBO a refuzat sa comenteze acest subiect.

Insa, potrivit unui e-mail transmis de Richard Plepler, chief executive officer (CEO) al HBO, angajatilor retelei si citat de Variety, aceasta televiziune nu va scapa neafectata de procesul de restructurare. In acest mesaj este dezvaluit faptul ca aceste concedieri vor fi realizate inainte de inceputul lunii noiembrie.

"Am revizuit bugetele pe 2015 si planurile privind angajatii avand in minte reducerea costurilor si redundanta personalului acolo unde este posibil, astfel incat sa ne putem pastra abilitatea de a investi in viitorul companiei", a scris Richard Plepler in e-mailul transmis angajatilor HBO. "Aceasta strategie va include din pacate si eliminarea unor pozitii (din schema organizatiei, n.r.), a mai spus Plepler.

Turner Broadcasting System, divizia de televiziuni a grupului de media american Time Warner, care include, printre altele, televiziunea de stiri CNN, a anuntat, pe 6 octombrie, desfiintarea a 1.475 de posturi, reprezentand 10% din efectivele sale, dupa cum a relatat la momentul respectiv AFP.

Si in CNN vor fi desfintate posturi

In CNN vor fi desfiintate 300 de posturi, a anuntat intr-un comunicat separat, postat la momentul respectiv pe site-ul sau, televiziunea de stiri. Reprezentantii CNN au precizat ca un plan de restructurari a fost anuntat in luna august pentru salariatii cu varste de peste 55 de ani, dar si ca 170 de persoane vor fi concediate.

Turner este una dintre cele doua divizii de televiziuni ale Time Warner: in afara de CNN, grupul include o serie de posturi TV sportive si de divertisment (seriale, filme, desene animate), precum TNT, TBS, TCM si Cartoon Network.

Restructurarile se vor face simtite "la toate nivelurile televiziunilor de stiri, de divertisment, dedicate copiilor, adultilor tineri, si sportive", se arata in comunicatul companiei Turner.

In acelasi comunicat se preciza ca desfiintarea posturilor face parte dintr-un program care vizeaza "stabilirea prioritatilor pentru investitii" in productia TV, exploatarea financiara a acesteia si inovare.

In schimb, la momentul respectiv se spunea ca televiziunea HBO, celebra pentru seriale precum "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", apartine unei divizii separate si nu va fi afectata de aceste restructurari.

Turner mai spunea atunci ca, in paralel, doreste sa creeze 150 de posturi noi "in domeniile investitiilor si dezvoltarii", insa nu a oferit alte detalii.

In cel de-al doilea trimestru al anului, Turner a inregistrat o crestere cu 14% a profiturilor, la 929 de milioane de dolari, pentru o cifra de afaceri de 2,8 miliarde de dolari (+5%), potrivit rezultatelor publicate de Time Warner.

HBO a inregistrat o crestere a profiturilor de 19%, la 548 de milioane de dolari, si de 17% a veniturilor, la 1,4 miliarde de dolari.

Turner Broadcasting System detine operatiuni si pe piata romaneasca a audiovizualului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#hbo concedieri, #televiziune hbo , #Televiziune