Preluarea Prima TV de catre Cristian Burci, analizata de Consiliul Concurentei

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 11:35
1803 citiri
Preluarea Prima TV de catre Cristian Burci, analizata de Consiliul Concurentei
Sursa foto: radardemedia.ro

Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica prin care SC Graffiti Red SRL - controlata de Cristian Burci - preia controlul asupra SC SBS Broadcasting Media SRL si SC Prime Time Productions SRL.

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, "companiile implicate in aceasta operatiune ofera servicii de reprezentare media, servicii de creatie, productie si promovare publicitara, servicii de relatii publice, servicii cercetare si studii de piata, editare si comercializare ziare si reviste, editare si comercializare carti, DVD-uri si inserturi, comercializare spatii publicitare, servicii tipografice pentru terti, servicii de difuzare a canalelor de televiziune fara plata, servicii de publicitate realizate prin transmisii de televiziune".

S.C. SBS Broadcasting Media S.R.L detine licenta postului de televiziune Prima TV, spune Consiliul Concurentei.

"Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice. O decizie cu privire la aceasta operatiune de concentrare economica urmeaza a fi luata, conform prevederilor legale, in termen de cel mult 45 de zile de la data la care notificarea este considerata efectiva", mai spune Consiliul Concurentei.

Potrivit comunicatului, "Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea observatiilor si punctelor de vedere de la terti (inclusiv concurenti si clienti ai partilor implicate), in legatura cu aceasta concentrare economica".

Observatiile si punctele de vedere pot fi transmise la Consiliul Concurentei, precizeaza autoritatea de concurenta.

Grupul german de media ProSiebenSat.1, actionar al societatii SBS Broadcasting Media SRL, a anuntat in data de 23 decembrie 2013 ca a vandut Prima TV omului de afaceri roman Cristian Burci, dupa cum informa la momentul respectiv broadbandtvnews.com.

Aceeasi sursa preciza ca ProSiebenSat.1 a vandut televiziunea Kiss TV si radiourile Kiss FM, Magic FM, One FM si Rock FM companiei Antenna Group din Grecia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#afaceri Cristian Burci, #preluare Prima TV, #Consiliul Concurentei Prima TV , #Televiziune