Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata serviciilor de televiziune prin Internet ar putea creste cu 300% in acest an

Piata serviciilor de televiziune prin Internet ar putea creste cu 300% in acest an

NES-Group, singurul furnizor autohton de servicii de televiziune prin Internet (IPTV), estimeaza ca piata serviciilor de televiziune prin protocol Internet va cunoaste pana la sfarsitul anului o crestere de 200%-300%, au declarat luni reprezentantii companiei.

La nivel european, analistii estimeaza o crestere de 13 ori pentru acest tip de servicii pana in 2009, de la 658.000 de utilizatori in prezent, la 8,7 milioane in 2009. Reprezentantii iNES considera ca piata romaneasca, care in acest moment are 10.000 de utilizatori, va urma tendinta europeana.

"Estimam ca in 2007 se va inregistra o crestere intre 200% si 300% pentru serviciul iNES-IPTV, singurul de acest gen de pe piata romaneasca. Evolutia pe care o asteptam in 2008 depinde foarte mult de gradul de penetrare pe care il vom obtine in 2007 si de asemenea, de posibila aparitie a altor operatori IPTV pe piata romaneasca. In orice caz, daca luam in considerare estimarile cu privire la Europa, putem sa ne asteptam la o evolutie substantiala a acestui tip de servicii si in Romania.", a declarat Radu Rusu, director de oparetiuni in cadrul grupului iNES.

La ora actuala, iNES IPTV detine in Bucuresti o retea cu o intindere de aproximativ 1.500 de km, aceasta extinzandu-se cu fiecare instalare si necesitand un program de investitii continue, atat in imbunatatirea permanenta a ariei de acoperire, cat si a infrastructurii de management pe care aceasta o necesita, au adaugat reprezentantii companiei precizind ca dezvoltarea acestui serviciu este in stransa legatura cu dezvoltarea retelei de fibra optica securizata.

La nivel mondial, conform unui raport In-Stat se aprecia ca la mijlocul anului 2006, existau la nivel mondial 15 milioane de utilizatori ai serviciilor de televiziune High-Definition, numarul acestora asteptandu-se sa creasca pana la 20,3 milioane de utilizatori la sfarsitul anului. Cu toate acestea, cresterea pietei de televiziune prin Internet este incetinita de faptul ca pana la ora actuala, aceasta tehnologie este prezenta intr-un numar foarte mic de tari. Mai mult decat atat, conform datelor din 2006, 91% din totalul utilizatorilor de servicii HDTV erau concentrati in tari ca Statele Unite ale Americii si Japonia.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 946 ori