O noua televiziune de stiri se va lansa in Romania, la inceputul lui 2015

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 14:30
2050 citiri
O noua televiziune de stiri se va lansa in Romania, la inceputul lui 2015

Televiziunii de stiri lastiri.ro, a obtinut doua licente audiovizuale, prin satelit si prin retele de comunicatii de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) si ar urma sa se lanseze la inceputul anului 2015.

CNA a analizat solicitarea societatii Media Play SRL de acordare a unei licente audiovizuale prin satelit si a unei licente audiovizuale prin retele de comunicatii electronice pentru televiziunea lastiri.ro, informeaza Mediafax.

Asociatul unic al societatii Media Play SRL este jurnalistul Lucian Mindruta. El a fost insotit in sedinta CNA de jurnalistul Alexandru Livadaru, producator general al proiectului lastiri.ro.

Cei doi au precizat ca noua televiziune de stiri va fi dedicata "oamenilor care vor sa vada jurnalism de calitate", dar si acelor telespectatori care au parasit mediul audiovizual in favoarea internetului, nefiind multumiti de oferta actuala a posturilor de stiri.

Cel mai probabil noua televiziune lastiri.ro va fi lansata la inceputul anului 2015, dupa cum a spus Lucian Mindruta.

Ce programe va transmite televiziunea lastiri.ro

Potrivit informatiilor prezentate in sedinta CNA de joi, televiziunea lastiri.ro va difuza programe productie proprie (90%) si productii audiovizuale ale altor producatori (10%). Grila noii televiziuni va cuprinde programe de informare (55%), programe educative, culturale si religioase (5%), filme - de fictiune, de animatie, documentare si seriale (7%), programe de divertisment (13%) si publicitate si teleshopping (20%).

Televiziunea lastiri.ro va difuza zilnic doua emisiuni principale de stiri (in direct), in intervalele orare 07.00-10.00 si 22.00 - 23.00, si un numar de noua grupaje de tipul "stirile orei" (in direct), a cate 15 minute fiecare.

Finantarea televiziunii lastiri.ro va fi asigurata prin contributii proprii, imprumuturi bancare, vanzari de continut, venituri din publicitate si din subscriptii online.

Echipa lastiri.ro va avea la lansare 60 de ziaristi in Bucuresti si in teritoriu si peste 30 de persoane care vor asigura functionarea tehnica a televiziunii.

"Noi am pornit in povestea aceasta de la o constatare statistica", a spus Lucian Mindruta, precizand ca in acest moment 620.000 de oameni din mediul urban au renuntat la TV si consuma informatiile in mediul online. "Asta inseamna pentru noi o veste buna, pentru ca am realizat ca exista o nisa de piata, care poate sa ne dea sansa sa ne facem meseria. In cazul meu este vorba de meseria de manager, in cazul lui Alex cea de jurnalist. Incercam sa-i readucem pe cei care au plecat inspre online de la televizor, ori pentru ca nu au mai avut rabdare, ori pentru ca nu s-au mai regasit in oferta actuala. Am vrea spre capatul carierei sa facem ceva pentru publicul din Romania, publicul de calitate, si anume sa le dam continut audiovizual mai divers decat acum si cu respectarea principiilor jurnalistice si fara incrancenare (...) Noi nu credem ca publicul care a plecat de la televizor e complet pierdut pentru audiovizual", a spus Lucian Mindruta, in fata membrilor CNA.

La randul sau, Alex Livadaru a spus ca in cadrul proiectului lastiri.ro va incerca sa respecte principiile jurnalismului de calitate. "Eu personal l-am practicat de mai multe ori. Sunt cel care a lansat la Pro TV emisiunea "Romania, te iubesc!" si cel care a coordonat mai multi ani de zile principalele campanii sociale ale postului", a spus Livadaru.

Investitia initiala, 500.000 euro

Raspunzand unei intrebari adresate de membrul CNA Narcisa Iorga, Lucian Mindruta a spus ca investitia initiala in lansarea noii televiziuni este de 500.000 de euro. "Va functiona ca un start-up obisnuit. Noi credem ca exista oameni si institutii financiare care sa investeasca in acest proiect", a mai spus Mindruta.

Pe de alta parte, la dosarul depus la CNA, a fost depus si un acord de principiu transmis de catre UPC Romania cu privire la disponibilitatea de a transmiterea noii televiziunii lastiri.ro in retelele de comunicatii electronice ale UPC.

CNA a aprobat acordarea celor doua licente pentru televiziunea lastiri.ro cu noua voturi "pentru" (Laura Georgescu, Viorel-Vasile Buda, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea) si unul "impotriva" (Monica Gubernat).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#lastiri televiziune, #CNA lastiri , #Televiziune