Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CNA a retras licenta Money.ro TV. Televiziunea se inchide oficial

CNA a retras licenta Money.ro TV. Televiziunea se inchide oficial


Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de marti, sa retraga licenta audiovizuala a Money.ro TV, din cauza ca emisia televiziunii a fost intrerupta mai mult de 96 de ore, fara a notifica in acest sens Consiliul.

Potrivit articolului 57, alineatul 1 din Legea audiovizualului, "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: b) titularul inceteaza sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 90 de zile, pentru motive de natura tehnica, si mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Reprezentantii CNA au facut mai multe controale la sediul Money.ro TV din Bucuresti, constatand ca televiziunea nu mai emite.

Pe de alta parte, potrivit reprezentantilor CNA, televiziunea si-a intrerupt emisia mai mult de 96 de ore si nu a notificat Consiliul pentru a preciza care sunt motivele pentru care si-a incetat emisia.

Totodata, Laura Georgescu, presedintele CNA, a spus ca, marti dimineata, Consiliul a primit o adresa de la societatea Media Advertising & Sales SRL, potrivit careia structura actionariatului a fost modificata pe 31 iulie. De asemenea, Media Advertising & Sales SRL a solicitat CNA amanarea discutarii situatiei Money.ro TV.

Consiliul a decis, insa, sa nu amane discutarea situatiei Money.ro TV, iar, la propunerea Laurei Georgescu, CNA a decis sa retraga licenta audiovizuala a Money.ro TV.

Retragerea licentei Money.ro TV a fost aprobata cu noua voturi "pentru" (Laura Georgescu, Radu Calin Cristea, Rasvan Popescu, Christian Mititelu, Viorel-Vasile Buda, Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Lorand Turos si Florin Gabrea). Cristina Trepcea a votat "impotriva" retragerii licentei Money.ro TV.

Potrivit datelor depuse la Oficiul National al Registrului Comertului, asociatii societatii Media Advertising & Sales SRL sunt: Sorin Freciu - asociat principal (75%), Webster Gaz Group SRL (20%) si Codita Sorin (5%).

Televiziunea Money.ro TV, controlata de Sorin Freciu, este diferita de postul The Money Channel, detinut de Realitatea Media SA.

Televiziunea Money.ro TV a fost lansata in octombrie 2012. Sorin Freciu a primit, pe 11 octombrie 2012, aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru a lansa televiziunea cu profil economic Money.ro TV, pe o licenta pe care o detinea din luna iulie a aceluiasi an, la noul post lucrand intreaga echipa care, pana la momentul respectiv, realizase programele pentru postul The Money Channel, operat de Realitatea Media.

Sorin Freciu, fost presedinte al Consiliului de Administratie al Realitatea Media SA, a preluat managementul televiziunii de business The Money Channel, care emite in prezent pe o licenta operata de Realitatea Media SA, in august 2011.

Freciu a preluat managementul The Money Channel in perioada disensiunilor aparute intre Elan Schwartzenberg, actionar al Realitatea Media, si Sebastian Ghita, fost manager al Realitatea Media, care ulterior si-a lansat propria televiziune, Romania TV (RTV), la care lucreaza si o parte din fosta echipa a Realitatea TV.

Freciu a demarat apoi procedurile pentru a prelua integral televiziunea The Money Channel. El declara, in octombrie 2011, pentru Mediafax ca urma sa depuna documentele la Consiliul National al Audiovizualului pentru a transfera licenta televiziunii The Money Channel de pe Realitatea Media SA pe o noua societate.

De asemenea, in octombrie 2011, Freciu spunea ca "The Money Channel este total separata de Realitatea TV si RTV". El a mai spus atunci ca studiourile The Money Channel sunt la Casa Presei Libere din Bucuresti, insa sunt separate de cele in care functioneaza Romania TV, urmand ca si licenta televiziunii de business sa fie transferata de pe societatea Realitatea Media SA pe o societate recent infiintata. Totodata, angajatii The Money Channel au fost trecuti pe firme controlate de Sorin Freciu.

Ulterior, insa, societatea Media Advertising & Sales SRL din Bucuresti - care-l are ca actionat principal pe Sorin Freciu - a preluat propria licenta de televiziune (Mulatos TV), pe care a lansat apoi, cu aprobarea CNA, postul Money.ro, care a inceput sa emita efectiv in 4 octombrie 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1606 ori