ANCOM: Cinci companii interesate de televiziunea digitala

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 13:04
1759 citiri
ANCOM: Cinci companii interesate de televiziunea digitala
Foto: Radar de media

Cinci companii au depus oferte angajante pentru multiplexele de televiziune digitala nealocate, iar rundele de licitatie pentru alocare sunt programate in 10 februarie 2015, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), Catalin Marinescu.

"Am licitat anul trecut multiplexele cu acoperire nationala si ieri (marti, 13 ianuarie 2015 - n. r.) a fost ultima zi cand au fost depuse ofertele pentru cele doua multiplexe nationale ramase neatribuite si pentru regionale si locale. Vorbim despre 19 multiplexe locale si 40 de multiplexe regionale.

Avem oferte depuse de cinci firme: 2K Telecom, Radio M Plus, Regal, Cargo Sped si Digital Video Broadcast', a afirmat Marinescu, citat de Agerpres.

Oficialul a mentionat, totodata, ca ofertele se vor deschide in cursul acestei zile si comisia de analiza va decide daca se califica vreuna dintre acestea.

"Ofertele se vor deschide astazi. Exista o procedura de selectie, iar Comisia de licitatie va verifica eligibilitatea ofertantilor. Daca ofertele lor sunt depuse conform cerintelor din procedura, se va trece la faza de evaluare a situatiei in care se organizeaza ture de licitatie.

In functie de situatie, vom reactiona corespunzator si vom anunta public aceste etape. Evaluarea va avea loc pana la data de 20 ianuarie, iar rundele de licitatie vor incepe pe 10 februarie', a precizat Catalin Marinescu.

ANCOM a publicat, in data de 2 decembrie 2014, anuntul si caietul de sarcini pentru licitatia privind acordarea celor doua multiplexuri de televiziune digitala nationale nealocate in procedura precedenta, precum si a 40 de multiplexuri regionale si 19 locale.

Potrivit datelor ANCOM, prin intermediul fiecarui multiplex national se vor putea furniza servicii de televiziune digitala terestra la nivelul intregii tari, in timp ce multiplexurile regionale si locale vor acoperi fiecare cate o anumita zona de alocare ce poate fi echivalenta cu un judet, respectiv o localitate.

Toate aceste multiplexuri se acorda pentru o perioada de 10 ani, iar castigatorii vor putea sa furnizeze servicii comerciale de transmisie a posturilor de televiziune dupa data de 17 iunie 2015.

Pana la data de 1 mai 2017, castigatorii celor doua multiplexe nationale trebuie sa puna in functiune un numar de cel putin 36 de emitatoare, in timp ce castigatorii multiplexurilor regionale sau locale trebuie sa puna in functiune cel putin un emitator in fiecare zona de alocare.

Taxa minima de licenta, care reprezinta pretul de pornire in cadrul licitatiei pentru fiecare din cele doua multiplexuri nationale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale si locale aceasta variaza intre 12.000 de euro pentru un multiplex regional pentru Bucuresti si 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localitati care nu este resedinta de judet. Taxele de licenta au fost stabilite de catre Guvern in luna februarie 2014.

Multiplexul digital reprezinta un grup de programe de radiodifuziune si televiziune, servicii multimedia suplimentare si alte date asociate de identificare transmise de la statiile de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecventa.

Conform unui comunicat de presa al ANCOM, transmis, miercuri, AGERPRES, la licitatia din luna februarie a acestui an sunt puse la dispozitie doua multiplexe nationale, 40 regionale si 19 locale.

"Procedura de selectie competitiva pentru alocarea multiplexurilor presupune ca fiecare ofertant sa depuna o oferta initiala prin care sa indice categoriile si numarul de multiplexuri pe care doreste sa le achizitioneze.

In functie de existenta sau nu a unei cereri mai mari decat oferta, licitatia poate continua cu runde primare pentru multiplexurile unde cererea depaseste oferta, pentru celelalte categorii desemnarea castigatorilor facandu-se pe baza ofertei initiale.

Dupa ce se stabilesc castigatorii si preturile pentru fiecare multiplex solicitat, licitatia va continua cu o runda de alocare in care multiplexurile vor fi repartizate ofertantilor castigatori pe baza sumelor suplimentare pe care acestia vor fi dispusi sa le plateasca pentru a obtine o anumita alocare a frecventelor', noteaza sursa citata.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#companii oferte televiziune digitala, #companii televiziune digitala, #multiplexele de televiziune digitala nealocate , #Televiziune