Abonamentele de cablu digital, "vedete" in 2011

Marti, 22 Mai 2012, ora 14:12
1405 citiri
Abonamentele de cablu digital, "vedete" in 2011

Numarul romanilor care urmaresc programe televizate prin cablu digital s-a dublat fata de anul trecut, arata un raport al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.

De asemenea, numarul total de abonati a crescut, peste 82,6% din totalul gospodariilor romanesti avand un abonament la unul din cei 460 de furnizori de servicii de retransmisie a programelor TV, releva un comunicat de presa al ANCOM.

La finalul anului 2011, numarul total de abonati era de 5,85% milioane, in crestere cu 2% fata de sfarsitul anului precedent. In ultimul an, numarul abonatilor la serviciile de cablu a crescut cu 7%, iar numarul abonatilor prin retele satelit a crescut cu 2 procente, dupa ce inregistrase o scadere de 5%.

Din numarul total al abonatilor, 61% s-au indreptat catre retele de cablu, 38,5% catre retele satelit si 0,5% pentru tehnologia IPTV. In mediul urban, 91,1% din gospodarii au abonamente la astfel de servicii, din care 78% prin retele de cablu si 21% prin retele satelit. In mediul rural, 72,2% din gospodarii urmaresc programe la televizor, majoritatea prin retele satelit.

In general, retelele de cablu au inregistrat cresteri, atat ca numar total al abonatilor, cat si a numarului celor care urmaresc programe prin cablu digital.

Numarul total al abonatilor a crescut in ultimul an cu 7 procente, iar numarul celor care au ales retele prin cablu digital a crescut cu 129% fata de finalul lui 2010 si cu 24% fata de jumatatea anului trecut.

Ponderea abonatilor la retele digitale a crescut pana la 25% din numarul total, iar numarul urmeaza sa creasca in continuare, estimeaza specialistii.

Cresterea numarului de abonati prin cablu in mediul urban a fost de 3,5, doar in ultimele sase luni ale lui 2011, in timp ce in mediul rural numarul de abonamente prin cablu a crescut nesemnificativ. Astfel, in mediul urban numarul de abonati este de 2,79 milioane, iar in mediul rural, de 0,78 milioane.

Numarul abonamentelor la serviciile de retransmisie a programelor furnizate prin tehnologie IP s-a redus cu 21 procente in cel de-al doilea semestru al anului 2011, la finalul anului trecut, numarul total fiind de aproximativ 30.000.

Conform comunicatului de presa remis de ANCOM, la realizarea raportului s-a apelat la baza de date raportata de furnizarii de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale, in raport cu numarul total de abonati si numarul de gospodarii din Romania, conform cu rezultatele preliminare ale recensamantului din 2011.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#numar abonati cablu TV, #pondere abonati cablu digital , #Televiziune