Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Viacom pune videoclipurile Mtv la dispozitia doritorilor

Viacom pune videoclipurile Mtv la dispozitia doritorilor

Compania americana de media, Viacom, le va oferi celor interesati oportunitatea de a prelua videoclipuri de pe anumite site-uri ce ii apartin, putand sa le posteze pe blog-urile sau site-urile lor peronale. Astfel, videoclipurile si programele marca Mtv, cum ar fi 'Pimp my ride' spre exemplu, vor deveni disponibile pentru toti cei care doresc sa le aiba, potrivit BBC News.

Viacom, responsibil pentru Mtv si studioul de film Paramount, intentioneaza sa inceapa aceasta procedura de cateva luni.

Compania a cerut de curand retragerea a mai mult de 100,000 videoclipuri Viacom de pe Youtube.

"Dorim sa deschidem site-urile noastre astfel incat sa punem la dispozitie continut atat pentru utilizatori, cat si pentru marile companii", a afirmat Mika Salmi, presedinte al Mtv Network.

Din luna decembrie, site-urile Viacom Central Comedy au permis vizitatorilor sai sa introduca pe blogurile personale videoclipurile disponibile.

Ideea, imprumutata de la site-uri precum MySpace, ajuta Viacom sa se bazeze mai putin pe site-uri, cum ar fi spre exemplu Youtube, pentru a ajunge la utilizatori.

Acest lucru inseamna ca Viacom poate sa isi controleze propriul program, precum si publicitatea.

Ca urmare a acestui program de investitii in domeniul internetului, Mtv Networks intentioneaza sa concedieze 250 de angajati, sau aproximativ 6 procente din forta de munca disponibila la ora actuala.

Judy McGrath, executivul Mtv Networks, a afirmat ca politica companiei este una de redefinire si de aceea ei vor realiza zone noi cum ar fi cea online si noi retele care presupun reducerea resurselor in alte arii.El a mai mentionat ca Mtv va explora si noi modele de afacere care includ televiziunea online.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1003 ori