Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondatorii Skype pregatesc un posibil contracandidat al Youtube

Fondatorii Skype pregatesc un posibil contracandidat al Youtube
Fondatorii serviciului de telefonie prin internet,Skype, lanseaza ceea ce ei numesc prima emisie internationala de calitate a serviciului de televiziune prin internet.Desi au existat speculatii pe baza acestui soft numit initial The Venice Project, programul televiziunii online a fost dezvaluit abia acum, si poarta numele de Joost, potrivit BBC news.


Joost este creat astfel incat ofera posibilitatea tuturor celor dornici sa acceseze orice program de televiziune prin intermediul internetului.Prin acest program utilizatorii vor putea sa schimbe in mod instantaneu canalele TV, sa il programeze oricand doresc(video on demand) si sa-l acceseze prin intermediul unui meniu pe ecranul TV, astfel incat sa poata gasi mai usor continutul dorit.

Executivul acestui proiect, Frederik de Wahl, prezentand serviciul Joost in birourile de la Londra, a afirmat ca acesta i-a furnizat o experienta diferita de cea a altor soft-uri de televiziune prin internet.

"Incercam sa revolutionam intreaga experienta a televiziunii", a explicat acesta in timp ce zapa canalele tv cu ajutorul interfetei Joost."Este pe intreg ecranul, calitate broadcast, interactivitate, zapare a canalelor tv- un telespectator ni se poate adresa si ii putem furniza tot ce este posibil in materie de TV."

Serviciul este inca in perioada de proba, dar sute de oameni au acceptat invitatia de a descarca soft-ul si de a-l incerca.

Desi prin acest soft pot fi accesate foarte multe programe TV, cum ar fi canale specializate pe sport, filme, muzica, el nu aduce nimic in plus deocamdata, astfel incat sa devina tentant pentru cei dornici de video online.

Cu toate acestea, De Wahl a insistat asupra idei ca acest soft este deocamdata intr-o forma de proba, dar cand va avea loc lansarea completa a sa in urmatoarele luni va fi mult mai mult continut interesant de oferit.

Joost este sustinut de catre Niklas Zennstrom si Janus Friis, cei care au fondat Skype, in timp ce Frederik de Wahl a dezvoltat anterior o afacere a carui soft "peer-to-peer" a fost folosit si la realizarea Skype.

El a declarat ca o versiune a acelui program este cheia Joost, cu o noua tehnologie, sustinuta de catre serverele propriei sale firme, facand astfel posibila cautarea video la cerere.

Insa serviciile rivale isi pun deja intrebari asupra anuntului cum ca Joost ar reprezenta o noua frontiera a televiziunii prin internet.Exista o competitie ridicata pe piata site-urilor video,daca enumeram doar Grouper de la Sony, Youtube si serviciul video de la Google, sau serviciile video de la Yahoo, Microsoft, AOL si multi altii.

BT Vision, lansata in decembrie,ofera emisiuni video la cerere prin banda larga (broad band), si Televiziunea Channel Four a afirmat ca serviciul sau 4OD promite descarcarea unor programe DVD de calitate in computer-ul personal.

O alta companie, pe nume Babelgum a contactat BBC pentru a insista asupra faptului ca serviciul sau,lansat in Martie, foloseste deasemenea tehnologia "peer-to-peer" pentru a furniza o rezolutie cat mai buna a imaginilor video.

Batalia de a emite pe internet se incinge si Proiectul Venice- sau Joost cum il numim acum- va avea de demonstrat multe pentru a se impune solid pe piata televiziunii prin internet.

Pentru cei dornici sa incerce noul soft,exista site-ul http://www.joost.com, unde pot sa se inregistreze. Ei vor trebui sa astepte receptionarea unei invitatii, astfel incat sa poata testa noul soft TV online de la Joost.

BloombizTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 999 ori