Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sefa CSM il da in judecata pe Victor Ciutacu

Sefa CSM il da in judecata pe Victor Ciutacu

Mariana Ghena, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a anuntat ca il da in judecata pe jurnalistul Victor Ciutacu, dupa ce in emisiunea acestuia Gigi Becali i-a adus mai multe acuzatii.

"Avand in vedere afirmatiile domnului George Becali, exprimate public in cadrul emisiunii 'Editie de seara', moderata de domnul Victor Ciutacu si difuzata de postul de televiziune Romania TV in seara zilei de 27 aprilie 2017, privind activitatea mea profesionala, ca membru al completului care a judecat in fond dosarul penal nr 1912/33/2008, in care acesta a avut calitatea de inculpat, pentru o corecta informare a opiniei publice, consider ca se impun urmatoarele precizari:

Am facut parte din completul ICCJ - Sectia penala care a solutionat Dosarul penal nr.1912/33/2008 privind pe inculpatul Becali George si altii.

Prin Sentinta penala nr. 588 din 17 aprilie 2012, pronuntata de ICCJ Sectia Penala, instanta de fond a dispus, cu majoritate, achitarea inculpatului. In continutul sentintei mentionate este distinct si explicit consemnata opinia separata de condamnare a inculpatului, formulata si motivata de subsemnata, judecator Mariana Ghena.

Solutia definitiva de condamnare a inculpatului Becali George a fost pronuntata de instanta de control judiciar.

In fata acestor evidente, declaratiile publice ale domnului Becali George cu privire la presupusa afectare a independentei mele, ca judecator, in solutionarea cauzei ce a condus la executarea unei pedepse, sunt in mod categoric neadevarate si lipsite de orice fundament factual", sustine judecatorul, conform unui comunicat de presa citat de Agerpres.

Sefa CSM sustine ca declaratiile lui Victor Becali sunt inconsecvente si tendentioase. Le respinge cu "fermitate" si anunta ca il va da in judecata nu pe Becali, ci pe Victor Ciutacu, pentru ca nu a cerut invitatului sau din emisiune sa aduca dovezi in prijinul afirmatiilor.

"De altfel, aceste ultime declaratii se dovedesc a fi in contradictie cu alte afirmatii anterioare ale domnului Becali George, acesta dovedind inconsecventa, cel putin la nivel public, in ceea ce priveste prezentarea opiniilor personale legate de modul in care a fost exprimata opinia separata in cauza penala mentionata.

Resping cu fermitate aceste afirmatii tendentioase, pe care le apreciez deosebit de grave raportat la profesia si functia de reprezentare pe care o detin si imi rezerv dreptul de a actiona in judecata persoanele presupus responsabile de prejudiciul de imagine a ...citeste mai departe despre "Sefa CSM il da in judecata pe Victor Ciutacu" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 4357 ori