Presa si blogosfera sunt invitate la concurs pe teme europene!

Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 09:05
2054 citiri
Presa si blogosfera sunt invitate la concurs pe teme europene!

Pana pe 15 noiembrie, jurnalistii si bloggerii preocupati de Uniunea Europeana se pot inscrie la concursul Reporter si Blogger European cu materiale publicate de la inceputul anului 2017.

Prin aceasta competitie, initiatorul, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, ii incurajeaza sa se aplece asupra temelor europene - care pentru romani reprezinta, de fapt, din 2007, actualitate interna - si sa le traduca intr-un limbaj prietenos pentru toti cititorii.

Competitia invita participantii sa isi exerseze capacitatea de analiza, pentru a putea oferi publicului mai mult decat simple stiri. De aceea, vor fi premiate articole din urmatoarele categorii: analize, reportaje, anchete, interviuri sau editoriale, articole de opinie, infografice si imagini care ilustreaza fie informatiile lansate de institutiile europene, fie subiecte relevante pentru Europa si UE in general.

Pot participa jurnalisti si bloggeri din presa scrisa, on-line, video sau radio.

Concurentii se pot inscrie cu 3 - 5 materiale, care abordeaza teme relevante pentru Uniunea Europeana si, in acelasi timp, de interes pentru audienta din Romania, cu conditia ca cel putin una dintre propuneri sa abordeze un subiect actual si semnificativ pentru Comisia Europeana:

Cartea alba privind viitorul Europei cu 27 state membre;60 de ani de la Tratatul de la Roma;10 ani de la aderarea Romaniei la UE;30 de ani de la infiintarea programului Erasmus;Corpul European de Solidaritate;Politica regionala (inclusiv fonduri europene); Politica agricola comuna (inclusiv fonduri europene)10 prioritati ale Comisiei Europene: locuri de munca, crestere si investitii, piata unica digitala, uniunea energiei si schimbarile climatice, piata interna, uniunea economica si monetara, acordul de liber schimb UE-SUA, justitie si drepturi fundamentale, migratie, UE ca actor global, schimbari democratice.

Criteriile de notare sunt: originalitate in tratarea subiectelor, acuratetea informatiei, obiectivitatea abrordarii temelor, accesibilitatea limbajului si relevanta pentru societatea romaneasca.

In cazul propunerilor video se va tine cont de caracterul estetic al acestora si de memorabilitatea pe care o starneste materialul.

Juriul este format din specialisti in mass-media, blogging si in Comisia Europeana: Oana Baluta (Universitatea Bucuresti), Adriana Ciobanu (TVR), Victor Kapra (blogger), Alina Marculescu Matis (Digi24) si Razvan Szabo (RCE).

Castigatorii vor fi anuntati in luna decembrie.

Concursul se va ...citeste mai departe despre "Presa si blogosfera sunt invitate la concurs pe teme europene!" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Reporter Blogger European concurs, #concurs jurnalisti , #Stiri Media