Netflix a estimat gresit cresterea numarului de abonati. Actiunile companiei s-au prabusit

Marti, 17 Iulie 2018, ora 10:39
1352 citiri
Netflix a estimat gresit cresterea numarului de abonati. Actiunile companiei s-au prabusit
Foto: Facebook/ Netflix

Netflix nu a reusit sa confirme asteptarile Wall Street referitoare la cresterea numarului de abonati in trimestrul al doilea, informatie care a provocat luni scaderea cu 14% a actiunilor companiei.

Numarul total al clientilor lunari ai Netflix a atins 130 de milioane la nivel mondial, cu 1 milion mai putin decat estimarile Thomson Reuters, in conditiile in care a adaugat programe noi, intre care "Lost in Space" si sezoane noi ale "Jessica Jones" si "13 Reasons Why".

"Am avut un trimestru al doilea bun, dar nu stelar", potrivit unei scrisori adresate de companie actionarilor, arata Reuters.

Netflix a explicat ca a supraestimat fluctuatiile trimstriale ale ritmului atragerii de clienti noi.

Inainte de publicarea raportului referitor la rezultatele din trimestrul al doilea, actiunile Netflix isi dublasera valoarea in 2018, depasind cu mult cresterea de 3,7% a indicelui S&P 500. Dupa inchiderea tranzactiilor de luni, de la bursa din New York, actiunile Netflix au scazut cu 14%, la 343,6 dolari pe unitate.

Investitorii sunt devastati de estimarile Netflix pentru trimestrul al doilea, care s-au prabusit in flacari. Acum, viitoarele estimari sunt suspecte si decimeaza valoarea actiunilor, a explicat Eric Schiffer, director general al fondului de investitii Patriarch.

Wall Street anticipa ca Netflix va inregistra o crestere puternica, pe fondul cererii de divertisment online la nivel global. Compania cheltuie masiv pentru atragerea de clienti, bugetand 8 miliarde de dolari pentru programe si 2 miliarde de dolari pentru marketing, in 2018.

Netflix a atras 670.000 de abonati in Statele Unite, cu mult sub asteptarile analistilor, de 1,19 miliarde, potrivit Thomson Reuters.

La nivel international, compania a atras 4,47 milioane de abonati, in timp ce analistii anticipau 4,97 de milioane.

Profitul pe actiune este de 85 de centi, peste estimarile analistilor, de 79 de centi. Veniturile totale au urcat cu 40,2%, la 3,91 miliarde de dolari, in timp ce analistii prognozau 3,94 miliarde de dolari.

Pentru actualul trimestru, Netflix a anticipat atragerea altor 5 milioane de clienti.

Barack si Michelle Obama vor produce pentru Netflix seriale, filme si documentareAbonatii Netflix sunt vizati de un atac de tip phishingNetflix o ironizeaza pe Dancila dupa Euro douazeci douazeci ...citeste mai departe despre "Netflix a estimat gresit cresterea numarului de abonati. Actiunile companiei s-au prabusit" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Netflix actiuni scazut, #numar abonati netflix scazut , #Stiri Media