Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Jurnalistii RRA acuza: Managerii de la radio primesc salarii comparabile cu Iohannis. Directorul, 30.000 de lei

Jurnalistii RRA acuza: Managerii de la radio primesc salarii comparabile cu Iohannis. Directorul, 30.000 de lei

Jurnalistii Radio Romania Actualitati (RRA) il acuza pe directorul general Georgica Severin, intr-o petitie adresata Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa de la Camera Deputatilor, ca risipeste banii publici.

Acestia acuza: "clientela politica PSD primeste salarii comparabile cu ale sefului statului", in contextul in care salariile managerilor la RRA sunt de peste 18.000 de lei, iar "Severin castiga 30.000 lei pe lei lunar!".

"Banii publici sunt risipiti si la Radio Romania, unde clientela politica PSD primeste salarii comparabile cu ale sefului statului. Turism pe bani de la buget, politizarea excesiva a programelor si ingradirea libertatii de expresie, prin tehnici bolsevice, aplicate jurnalistilor. Audienta programelor, prabusita, evenimente culturale - transformate in agape de partid", precizeaza jurnalistii RRA in textul petitiei.

De asemenea, acestia mai spun ca "presedintele director general are cel mai mare salariu din istoria institutiei, in conditiile in care veniturile sunt aproape in intregime provenite de la bugetul statului, acesta nu este prevazut in Contractul Colectiv de Munca, potrivit legii, ci s-a stabilit printr-un artificiu administrativ - aprox. 30.000 de lei, la care se adauga cheltuieli de protocol si deplasarile internationale fara rezultate cuantificabile".

Totodata, conform sursei citate, "locuinta RA-APPS de peste 100 mp este platita din banii radioului si, potrivit declaratiei de avere, presedintele radioului detine 6 imobile", iar directorul general efectueaza "deplasari in strainatate costisitoare, calatorii cu clasa business (in 2018 a facut 3 deplasari in Coreea de Sud), pentru diverse parteneriate fara o finalitate concreta".

De alfel, jurnalistii au mai precizat ca "de curand a fost semnat un nou contract de munca cu sindicatul aservit conducerii si un articol nou prevede ca managerii pot ocupa post fara concurs, prin delegatie, pe perioada nedeterminata, primind salarii peste limita bunului simt (la nivelul presedintelui Iohannis) ".

In plus, jurnalisti RRA atrag atentia asupra faptului ca "sunt marginalizati si intimidati, in primul rand din cauza veniturilor foarte mici".

"Salariile jurnalistilor din SRR, acestea, sunt in medie, de 2.500 de lei, iar cel al muzicienilor din orchestra, aproape de 5.000", potrivit sursei mentionate.

Nu in ultimul rand, sindicalistii din radioul public il acuza pe Georgica Severin ca se foloseste de resursele institutiei pentru platforme poli ...citeste mai departe despre "Jurnalistii RRA acuza: Managerii de la radio primesc salarii comparabile cu Iohannis. Directorul, 30.000 de lei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1053 ori
Citeste mai multe despreGeorgica Severin petitie RRA