Grupul New York Times vinde Boston Globe

Joi, 21 Februarie 2013, ora 08:58
1229 citiri
Grupul New York Times vinde Boston Globe

Grupul american de presa New York Times si-a anuntat miercuri intentia de a vinde ziarul Boston Globe, precum si alte active incluse in filiala sa New England Media Group, transmite AFP.

"Planul nostru de a vinde New England Media Group demonstreaza angajamentul nostru de a ne concentra strategia si investitiile pe brandul New York Times", a comentat Mark Thompson, CEO la The New York Times Co, citat intr-un comunicat.

In afara de Boston Globe, site-ul acestuia si societatea de marketing GlobeDirect, aceasta filiala mai detine site-urile Boston.com si Telegram.com, Worcester Telegram & Gazette si o participatie de 49% la Metro Boston, un ziar gratuit.

"Date fiind diferentele dintre aceste activitati si New York Times, credem ca vanzarea este in interesul pe termen lung al activelor respective si al salariatilor acestora, precum si in interesul actionarilor nostri", a mentionat Thompson.

New York Times mai subliniaza in comunicatul sau ca nu are "nicio asigurare" ca vanzarea va avea loc intr-adevar.

In 2009, New York Times a incercat fara succes sa vanda Boston Globe, renuntand din cauza lipsei unei oferte satisfacatoare. Grupul de presa a cumparat Boston Globe in 1993 contra sumei de 1,1 miliarde de dolari, iar Worcester Telegram & Gazette in anul 2000 cu 295 de milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#New York Times vanzare Boston Globe, #afaceri New York Times , #Stiri Media