Dorina Rusu (CNA): Ghita si-a folosit televiziunea ca instrument de santaj. Moderatorii nu s-au indoit niciun moment

Marti, 14 Februarie 2017, ora 10:33
1782 citiri
Dorina Rusu (CNA): Ghita si-a folosit televiziunea ca instrument de santaj. Moderatorii nu s-au indoit niciun moment
Foto: captura video YouTube/ Romania TV

Fugarul Sebastian Ghita, dat in urmarire internationala prin Interpol, si-a folosit televiziunea ca pe un "instrument de santaj", iar jurnalistii postului au uitat de lege si de codul deontologic pe care si l-au asumat, spune Dorina Rusu, jurnalist si membru in CNA.

"Am facut autosesizare cu privire la cele opt inregistrari care au fost difuzate de RTV dupa fuga lui Sebastian Ghita. CNA nu are voie sa decida ce apare si ce nu apare pe un post de televiziune. Legea spune clar ca putem sa actionam numai dupa difuzare.

Dar suntem obligati sa actionam atunci cand constatam ca dezbaterile cu privire la un subiect s-au facut cu incalcarea prevederilor legale privind informarea corecta si cu privire la dreptul la imagine", a declarat Dorina Rusu pentru Ziare.com.

Jurnalist si membru de un an in CNA, unde a fost numita la propunerea Administratiei Prezidentiale, Dorina Rusu subliniaza faptul ca Sebastian Ghita a lansat acuzatii la Romania TV, dar nu a adus si probe relevante, iar jurnalistii postului sau nici nu au insistat si nici nu au cerut si punctul de vedere al celor acuzati, asa cum prevede legea.

"In cazul acesta, nu s-au prezentat niciun fel de probe, in afara acelora care aratau ca a existat o relatie de prietenie intre Sebastian Ghita si generalul Coldea. Nu a fost prezentat punctul de vedere al institutiilor si persoanelor carora Sebastian Ghita le-a adus acuzatii foarte grave.

Moderatorii nu s-au indoit niciun moment, nici macar din datorie fata de lege, de niciuna dintre afirmatiile lui Sebastian Ghita, ci le-au prezentat ca si cum ar fi avut valoare de adevar.

De dimineata pana seara, invitatii RTV au lansat acuzatii, au construit scenarii si ipoteze abracadabrante, pornind de la aceste dezvaluiri, sub privirile incurajatoare ale moderatorilor si jurnalistilor postului.

Cred ca Sebastian Ghita a folosit televiziunea ca pe un instrument de santaj, iar jurnalistii postului au uitat de lege, au abdicat de la misiunea lor si de la codul deontologic pe care si l-au asumat", ne-a declarat Dorina Rusu.

Mai mult, cu toate acestea si in ciuda numeroaselor sesizari depuse, CNA inca nu a sanctionat pana acum postul de televiziune detinut de Sebastian Ghita.

"Acest caz este, inca, in dezbaterea CNA. Singura sanctiune care a fost propusa este amenda maxima, de 200.000, dar nu a trecut la vot. Urmeaza reluarea votu ...citeste mai departe despre "Dorina Rusu (CNA): Ghita si-a folosit televiziunea ca instrument de santaj. Moderatorii nu s-au indoit niciun moment" pe Ziare.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Dorina Rusu CNA Romania Ghita , #Stiri Media