Sindicalişti din Televiziunea Română și radioul public cer directori interimari pentru 30 de zile

Marti, 02 Noiembrie 2021, ora 13:08
906 citiri
Sindicalişti din Televiziunea Română și radioul public cer directori interimari pentru 30 de zile
TVR FOTO Facebook/ TVR

Radioul şi Televiziunea publice din România se află într-un blocaj instituţional fără precedent, susțin reprezentanţii sindicatelor din cele două instituţii.

Aceștia propun anularea procedurii de desemnare a noilor membri ai consiliilor de administraţie, numirea unor directori generali interimari la SRR şi SRTv pentru 30 de zile la şi demararea procedurilor de constituire ale celor două consilii de administraţie.

"Astfel, directorii generali interimari vor putea gestiona situaţia administrativă şi economică, vor putea achita drepturile salariale şi vor putea demara alegeri ale reprezentanţilor salariaţilor în CA, iar partidele politice din Parlament, Preşedinţia şi Guvernul României, vor putea desemna reprezentanţii în acelaşi timp, conform algoritmului", se menţionează într-un document protest semnat de liderii Federaţiei Sindicatelor din Societatea Română de Radiodifuziune, Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV, Asociaţiei Ziariştilor Independenţi din România, Secţiei române a Asociaţiei Jurnaliştilor Europeni (AEJ) şi Freedom House România.

Potrivit documentului, adresat preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Florin Cîţu, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi liderilor politici, salariaţii celor două instituţii publice de media "sunt revoltaţi şi disperaţi" pentru că, "deşi în decursul timpului au muncit şi servit cu profesionalism, devotament şi sacrificii la bunul mers al instituţiei, în schimb aceştia nu-şi vor mai primi nici drepturile ce li se cuvin".

"Vă informăm că cele două instituţii media publice, strategice, ale statului român, Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) şi Societatea Română de Televiziune (SRTV), au ajuns în situaţia de a nu mai avea niciun fel de conducere începând cu data de 29 octombrie a.c. (conform art. 18 din Legea 41/1994 rep.).

Din acest moment, SRR şi SRTV au încetat fiecare plată către orice beneficiar! Nu mai există persoană desemnată cu putere administrativă care să semneze în calitate de ordonator principal de credite. Salariaţii sunt disperaţi de faptul că nu-şi vor mai putea primi drepturile salariale în noiembrie, conform Contractelor Colective de Muncă, iar cele două instituţii publice de media au intrat deja în incapacitate de plată. Mai mult, pentru prima dată de la înfiinţarea Legii 41/1994, de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTv, nu este respectat drept ...citeste mai departe despre "Sindicalişti din Televiziunea Română și radioul public cer directori interimari pentru 30 de zile" pe Ziare.com

AOC lansează monitorul Q27B3CF2, ideal pentru birou și munca de acasă. La ce preț este oferit
AOC lansează monitorul Q27B3CF2, ideal pentru birou și munca de acasă. La ce preț este oferit
AOC, un brand specializat în producția de display-uri, a prezentat noul monitor Q27B3CF2, proiectat pentru utilizarea acestuia atât acasă, cât și la birou. Monitorul dispune de un ecran de...
Apple rezolvă problema fotografiilor șterse și reapărute după actualizarea la iOS 17.5
Apple rezolvă problema fotografiilor șterse și reapărute după actualizarea la iOS 17.5
Recent, mai mulți utilizatori de iPhone au raportat o situație neobișnuită după actualizarea la iOS 17.5: fotografii șterse chiar și cu ani în urmă au reapărut în Galerie. Problema a...
#sindicate TVR probleme economice, #conducere TVR, #directori interimari , #Stiri Media