Dan Voiculescu si Liviu Dragnea vor sa puna calus presei independente: Zeci de publicatii si jurnalisti se solidarizeaza

Luni, 01 Octombrie 2018, ora 18:43
1048 citiri
Dan Voiculescu si Liviu Dragnea vor sa puna calus presei independente: Zeci de publicatii si jurnalisti se solidarizeaza
Foto: Facebook / Liviu Dragnea

Noua organizatii neguvernamentale, 14 publicatii si 20 de jurnalisti reactioneaza la atacul lansat duminica de Liviu Dragnea impotriva independentei presei, apreciind afirmatiile facute de liderul PSD drept o amenintare directa si "un act de intimidare fara precedent adresat jurnalistilor independenti din Romania".

Reactia vine dupa ce Dan Voiculescu a atras atentia Guvernului, pe blog, asupra site-urilor care critica actuala majoritate PSD-ALDE insinuand ca acestea ar urmari anumite interese obscure. Fondatorul trustului Intact, condamnat pentru fapte coruptie, a sugerat ca aceste site-uri critice "merita o atentie speciala din partea Guvernului si a serviciilor de informatii".

Intrebat la RTV ce parere are, Liviu Dragnea i-a dat dreptate fondatorului trustului Intact, cerand Guvernului sa elaboreze un proiect de lege special.

"Domnul Voiculescu are mare dreptate, apropos de finantarea externa a unor site-uri sau ONG-uri. De ce sa nu ne permitem sa discutam despre asta? Ei clameaza transparenta. Guvernul ar trebui sa faca un proiect de lege pentru finantarea si modul in care sunt cheltuiti banii. Unele ONG-uri primesc bani publici, din tara sau din strainatate. Nu avem destula secretomanie in jurul serviciilor? De ce sa fie aceste lucruri ascunse?", a spus liderul PSD.

Vezi ce alte declaratii a mai facut Liviu Dragnea duminica seara.

In acest context, o serie de organizatii neguvernamentale, publicatii si jurnalisti cunoscuti s-au solidarizat, protestand fata de atacul puterii la o independenta presei.

"Semnatarii acestui protest solicita fortelor democratice din Romania o reactie publica la declaratiile facute ieri de Liviu Dragnea, presedintele partidului de guvernamant si al Camerei Deputatilor, declaratii care incalca flagrant si ameninta o valoare democratica fundamentala: independenta presei.

Presedintele partidului de guvernamant si al Camerei Deputatilor a solicitat ieri Executivului un proiect de lege cu dedicatie, cu scopul de a verifica finantarea unor anumite publicatii, invocand o presupusa si nereala lipsa de transparenta si ignorand faptul ca statul roman beneficiaza deja de legislatie si institutii de verificare a activitatii economice derulate de publicatii, entitati cu identitate fiscala.

Consideram aceste afirmatii drept o amenintare, un act de intimidare fara precedent adresat jurnalistilor independenti din Romania", se arata in comunicatul de presa remis Ziare.com de Freedom House Romania.

In plus, este ream ...citeste mai departe despre "Dan Voiculescu si Liviu Dragnea vor sa puna calus presei independente: Zeci de publicatii si jurnalisti se solidarizeaza" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#Dragnea proiect presa finantare , #Stiri Media