Cererea insolventei Editurii Evenimentul si Capital a fost admisa de Tribunalul Bucuresti

Luni, 03 Martie 2014, ora 17:04
1436 citiri
Cererea insolventei Editurii Evenimentul si Capital a fost admisa de Tribunalul Bucuresti

In data de 26 februarie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea introductiva formulata de debitor si a deschis procedura generala a insolventei Editurii Evenimentul si Capital.

Editura Evenimentul si Capital SRL si-a cerut insolventa printr-un dosar inregistrat la Tribunalul Bucuresti pe 14 februarie. Obiectul cauzei in acest dosar este "cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin. 5", iar materia juridica - "faliment", potrivit site-ului tmb.ro, citat de Mediafax.

Pana la prima adunarea a creditorilor, instanta a desemnat provizoriu administrator judiciar pe Georgescu, Danila si Asociatii, cu o retributie lunara de 2.000 de lei, exclusiv TVA, din averea debitoarei.

Potrivit aceleiasi decizii, administratorul judiciar va notifica: creditorii, debitoarea, actionarii/ asociatii si ORC - Bucuresti si va cuprinde: 1. termenul limita de depunere a cererii de admitere a creantelor la 26.04.2014; 2. termenul de verificare a creantelor, intocmire, afisare si comunicare a tabelului preliminar la 26.05.2014; 3. termenul de definitivare a tabelului creantelor la 26.06.2014, locul si data, ora primei sedinte a adunarii generale a creditorilor.

In termen de 20 de zile de la desemnare, administratorul judiciar va intocmi un raport de activitate prin care va propune fie intrarea in procedura simplificata, fie continuarea perioadei de observatie de 50 de zile prevazuta de Lege. In functie de cuprinsul raportului si in conditiile si termenele prevazute de articolul 94 din lege, administratorul judiciar va elabora un plan de reorganizare a activitatii debitoarei.

In termen de 40 de zile de la desemnare, administratorul judiciar va intocmi un raport amanuntit asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia starii de insolventa, cu mentionarea persoanelor carora le-ar fi imputabila pentru a putea fi angajata raspunderea patrimoniala a acestora.

Administratorul judiciar va inventaria patrimoniul debitoarei si va lua masuri pentru conservarea bunurilor, aplicand sigilii acolo unde este cazul, va intocmi bilantul de deschiderea procedurii si va depune diligente pentru recuperarea creantelor debitoarei. De la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitoarei sau bunurilor sale, respectiv orice termene de prescriptie a acestor actiuni.

Pe perioada de observatie, debitoarea va putea sa continue desfasurarea activitatilor curente si poate efectua plati catre creditori cunoscuti, care se incadreaza in conditii obisnuite de exercitare a activitatii curente, sub conducerea administratorului judiciar. Administratorul judiciar va mentine sau denunta contractele incheiate de debitoare in functie de necesitate si oportunitatea lor, iar acolo unde se impune va solicita anularea actelor frauduloase incheiate in dauna creditorilor si a oricaror transferuri patrimoniale.

Toate creantele vor fi supuse procedurii de verificare, cu exceptia creantelor constatate prin titluri executorii, respectiv a creantelor bugetare din titluri executorii necontestate in termenele prevazute de legi speciale, pentru a se stabili legitimitatea, valoarea exacta si prioritatea fiecarei creante.

De asemenea, instanta a dispus ca administratorul judiciar sa intocmeasca si sa inregistreze la tribunal un tabel preliminar cuprinzand toate creantele impotriva averii debitoarei.

Prima adunare a creditorilor va avea loc in data de 21 mai

Tribunalul a fixat termen pentru prima adunare a creditorilor la data 21 mai, prezidata de administratorul judiciar.

Instanta a fixat termenul pentru continuarea procedurii la data de 10 septembrie.

Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu apel in 30 zile de la comunicare.

Virgil Munteanu, directorul executiv al societatii Editura Evenimentul si Capital, a declarat ca decizia societatii de a cere insolventa a fost influentata de situatia cu care se confrunta in prezent piata de difuzare a presei din Romania.

"Situatia cu care se confrunta presa tiparita, in special piata de difuzare a presei, ne-a tras un semnal de alarma si am decis ca cea mai buna solutie de protectie a publicatiilor Evenimentul zilei si Capital este declansarea procedurii de insolventa. In anul 2013, Editura Evenimentul si Capital a inregistrat un profit operational considerabil, in ultimele trei semestre acest indicator a fost pozitiv, ceea ce ne face sa fim increzatori in elaborarea unui plan de reorganizare care sa duca la sustenabilitatea afacerii", a declarat Virgil Munteanu.

Intrebat la cat se ridica datoriile societatii Evenimentul si Capital, Virgil Munteanu a spus: "In ultima perioada datoriile societatii Editura Evenimentul si Capital catre bugetul statului au fost diminuate cu aproximativ 3.000.000 de lei si suntem increzatori ca vom reusi sa ajungem la o intelegere cu creditorii prin planul de reorganizare. O buna parte din aceste datorii pot fi achitate prin colectarea banilor care sunt in piata la debitorii nostri".

Pe de alta parte, intrebat daca intrarea in insolventa va atrage si o restrangere a activitatii Evenimentul si Capital SRL si daca vor fi afectati in vreun fel angajatii celor doua publicatii editate de aceasta societate, Virgil Munteanu a spus ca "decizia legata de structura planului de reorganizare va apartine administratorului judiciar".

"Suntem convinsi ca masurile care vor fi luate nu vor afecta actuala structura de personal si nici modalitatea de aparitie a publicatiilor Evenimentul zilei si Capital", a mai spus Virgil Munteanu.

Cotidianul Evenimentul zilei si revista Capital au fost prelute, in februarie 2010, de la Ringier Romania, de catre societatea Editura Evenimentul si Capital, membra a grupului de firme Paunescu, potrivit unui comunicat de presa remis MEDIAFAX la momentul respectiv.

Societatea Editura Evenimentul si Capital SRL a fost inregistrata la Registrul Comertului pe 25 ianuarie 2010.

In prezent, din actionariatul societatii Editura Evenimentul si Capital SRL fac parte George Marius Paunescu (Bobby Paunescu) - 5%, Claudiu Alexandru Serban - 5% si Dan Andronic - 90%. Administratorul societatii este Virgil Munteanu, potrivit datelor inregistrate la Registrul Comertului.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#insolventa Editura Evenimentul, #insolventa Capital, #tribunalul bucuresti , #Stiri Media