ANCOM:Peste 6 milioane de abonati la serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale

Joi, 23 Mai 2013, ora 18:18
1232 citiri
ANCOM:Peste 6 milioane de abonati la serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale

Numarul abonatilor la serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale a depasit sase milioane in 2012, ceea ce este echivalent cu o rata de acoperire la nivelul gospodariilor de peste 85%, potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), publicate joi.

Potrivit sursei citate, din totalul celor sase milioane de abonati la serviciile de retransmisie, 3,8 milioane sunt abonati la servicii furnizate prin intermediul retelelor de cablu (+6,4%), 2,19 milioane sunt abonati la retele satelit de tip DTH (+2,3%), iar 37.000 abonati care receptioneaza programe prin tehnologie IP (+34%), ceea ce face ca numarul total de abonati, in anul 2012, sa fie cu 5% mai mare decat cel aferent anului 2011.

Totodata, rata de acoperire la nivel de gospodarii a serviciilor de retransmisie creste cu patru puncte procentuale, pana la 85,1%, iar cea a serviciilor de retransmisie prin retele de cablu ajunge la 53,6%.

La sfarsitul anului trecut, 61% din totalul abonatilor erau din mediul urban, iar, in functie de tehnologia de retransmisie, 80% dintre acestia erau abonati la cablu. Pe de alta parte, 63% dintre utilizatorii din mediul rural erau abonati la retelele satelit de tip DTH.

Conform ANCOM, numarul de abonati ai retelelor de cablu a crescut cu 6,4%, pana la 3,8 milioane, din care numarul celor care au acces la astfel de servicii in format digital a inregistrat o crestere cu 40%, pana la 1,24 milioane de abonati. Astfel, ponderea numarului de abonati prin retele de cablu digital in numarul total de abonati prin retele de cablu era de aproape 33% la sfarsitul anului 2012.

In ceea ce priveste serviciile de retransmisie a programelor in format digital, numarul abonatilor era de 3,4 milioane, in crestere cu 13,4% fata de anul 2011. Din numarul de abonati la servicii in format digital, cea mai mare pondere (63%) o detin in continuare abonatii prin intermediul retelelor satelit (DTH) insa, in cifre absolute, cea mai mare crestere, in 2012, a fost inregistrata de abonatii la cablu in format digital.

Raportul integrat de date statistice privind piata de comunicatii electronice din Romania pentru anul 2012 a fost realizat pe baza datelor raportate de catre furnizorii activi de servicii de comunicatii electronice care au desfasurat activitati comerciale in perioada 1 iulie-31 decembrie 2012.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#abonati cablu TV Romania, #abonati servicii retransmisie TV , #Stiri Media