Top cele mai performante agentii de PR 2017

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 18:03
3565 citiri
Top cele mai performante agentii de PR 2017

Miercuri, 11 Octombrie, in cadrul Galei Biz PR Awards, Revista Biz a lansat rezultatele topului celor mai performante agentii de PR, editia 2017, un studiu BIZ si Unlock Market Research, aflat la a cincea editie.

Anul 2017 a adus o premiera in cadrul studiului. Doua agentii de PR se situeaza pe locul I, la egalitate: McCann PR, dar si liderul din ultimii trei ani, Golin Romania. Pe locul al doilea in top regasim GMP PR, urmat de locul trei, MSL The Practice.

Urmatoarele pozitii sunt ocupate de Graffiti PR, SmartPoint, Rogalski Damaschin Public Relations, DC Communication, Grayling, BDR Associates Communication Group si The Public Advisors.

Topul agentiilor de PR din Romania este realizat in baza colectarii si analizei indicatorilor care vizeaza masurarea performantelor de business ale agentiilor de PR si a imaginii pe care acestea o au in randul companiilor care platesc pentru servicii de consultanta in comunicare.

La fel ca in editiile anterioare, clasamentul nu este doar despre cifre de afaceri, profitabilitate sau fee-uri si nici doar despre evaluari din partea clientilor, ci despre toate acestea la un loc, corelate in baza unui algoritm dezvoltat in parteneriat cu compania de cercetare Unlock.

Metodologia studiului

Topul celor mai performante agentii de PR, editia 2017, este rezultatul corelarii a doua clasamente preliminare, fiecare avand cate o pondere egala (50% - 50%):

* topul performantei in business - realizat prin analizarea a patru indici financiari, fiecare avand cate o pondere alocata: cifra de afaceri din 2016 (33%), suma totala a fee-urilor incasate in 2016 (33%), profitabilitatea agentiei - profitul inregistrat in 2016 raportat la numarul de membri ai echipei (17%) - si rata de crestere a cifrei de afaceri in 2016 fata de 2015 (17%)

* topul performantei agentiilor din perspectiva clientilor - realizat pe baza raspunsurilor oferite de un esantion reprezentativ la nivel de industrie alcatuit din clienti ai serviciilor de PR (specialisti si manageri cu expertiza in zona de marketing, PR, comunicare, corporate affairs si CSR, dar si general manageri si antreprenori).

Intreg clasamentul - Top 30 de agentii de PR si toata metodologia care sta la baza cercetarii realizate de Biz si Unlock Market Research se regasesc in Ghidul TOP PR Romania, disponibil in versiune tiparita si pdf online. Cartea poate fi comandata aici: http://revistabiz.ro/bizprawards2017/comanda-anuarul-top-pr/

Top 30 de agentii de PR

Rezultatelele si metodologia studiului ajuns la a cincea editie.

Top agentii dupa cifra de afaceri (patru categorii):

* agentii cu cifra de afaceri mai mare de un un milion de euro

* agentii cu cifra de afaceri intre 500.000 - 1 mil. euro

* agentii cu cifra de afaceri intre 100.000 - 500.000 euro

* agentii cu cifra de afaceri sub 100.000 euro

Profile a peste 50 de agentii: actionariat, top management, servicii oferite, portofoliu de clienti, premii castigate

Pe baza studiului prezentat in exclusivitate in cadrul conferintei "BizPR Conference", au fost acordate urmatoarele premii:

Best Practice:

Cea mai buna capacitate de analiza 2017: GMP PR

Cea mai buna capacitate de raportare 2017: MSL The Practice

Cea mai buna capacitate de implementare 2017: GMP PR

Cea mai creativa agentie 2017: McCann PR

Premiul pentru "Performanta in business" - McCann PR

Categoria: agentii cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro

Premiul pentru "Performanta in business" - PR. IN Grup

Categoria agentii cu cifra de afaceri mai mica de 1 milion de euro

Premiul pentru "Notorietate in PR" - Golin Romania

Categoria agentii

Premiul pentru "Notorietate in PR" - Monica Jitariuc

Categoria profesionisti

Premiu special: "Recunoastere pentru contributia la dezvoltarea industriei de PR" - GMP PR

Gazda editiei Biz PR Awards 2017 a fost Cabral Ibacka.

Echipa Biz multumeste partenerilor care au facut posibila acesta editie: DC Communication, The Practice MSLGROUP Romania, Golin Romania, Telekom Romania, Urban Beauty Corner, Haagen-Dazs Romania, McCann PR, Disaronno Missoni, Nespresso, The flower guy, GT Grafica si Tipar, Agrafa Advertising, Dulce Boutique si Marbo Trade.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#top 10 agentii PR 2017, #PR Awards 2017 , #Reviste