Miliardari, in oglinda: imaginea unui super-bogat despre sine

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 23:07
2413 citiri
Miliardari, in oglinda: imaginea unui super-bogat despre sine

7% din americani au depasit pragul de 1 milion de dolari. Desi nu mai are puterea de cumparare din urma cu un deceniu, suma isi pastreaza o anumita conotatie a bogatiei. Sa ai un milion de dolari inseamna ca te-ai ridicat, ca esti pe drumul cel bun, ca te vei pensiona bogat. 

La 31 de ani, Warren Buffett patrunsese deja pe calea spre bogatie, facand primul milion de dolari. Nu a avut o copilarie usoara, iar pentru a reusi, a trebuit sa porneasca de jos.

In contrast se afla 14% din bogatii Americii de astazi, care raspunzand unui chestionar aplicat de revista Money, au declarat ca vin dintr-o familie bogata.

In ciuda banilor din conturi, 42% dintre acestia nici macar nu se simt bogati.

Calea spre bogatie

Aproape toti cei implicati in sondaj sunt de acord ca nimic nu te ajuta sa-ti atingi visul de a deveni miliardar precum o face munca.

95% dintre respondenti au indicat "munca asidua" ca fiind principalul mijloc de imbogatire.

Pe langa munca, este nevoie de inteligenta investitionala si de economii. 81% dintre bogati au facut economii serioase, pana la pragul zgarceniei, cum este cazul si boss-ului de la IKEA.

Citeste si Boss-ul Ikea, de la fascism la zgarcenie

Mediul de afaceri se poate dovedi un teren minat. Pentru a reusi, trebuie sa calci convins ca faci pasul corect. Daca nu, mergi la cacialma. In orice caz, trebuie sa iti asumi riscuri, asa cum au facut 67% dintre ultra-bogati.

Un covarsitor 41% a evidentiat "norocul" ca fiind ingredientul minune
, in reteta imbogatirii.

Investitiile nu le sunt familiare tutoror celor care au de investit. Warren Buffett nu este o regula, ci o exceptie, motiv pentru care titlul de "Oracol din Omaha" i se potriveste de minune.

De fapt, 61% din bogatii care au raspuns la intrebarile revistei americane Money spun ca mai au multe de invatat despre aceste domeniu.

Pentru un grup select de oameni, "scoala vietii" a adus castiguri inimaginabil mai mari decat ar fi facut-o traditionala invatare.

Citeste si Miliardarii fara liceu.

Totusi, acestia sunt rara avis, in lumea super-bogatilor. Peste 90% din miliardari au urmat cursurile unei facultati, pe care le-au si absolvit.

Desi unii aleg opulenta emanata de ultimul model de Lamborghini, Porsche sau Rolls-Royce, pretul mediu al unei masini conduse de un milionar in dolari este de 31,400 de dolari.

Potrivit aceluiasi sondaj, unul din sase super-bogati este burlac.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#bogati, #miliardari, #primul milion de dolari, #warren buffett , #Reviste