Averile politicienilor, scandalul CIA si intarzierea reformei scandalizeaza politicienii europeni

Miercuri, 11 Ianuarie 2006, ora 00:09
957 citiri

,,Cum este posibil ca oamenii politici sa fie necorupti, dar rudele lor sa devina foarte bogate, fara explicatie?', se intreaba ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti. Quinton Quayle a salutat implicarea presei in investigarea acestui tip de cazuri, dar a evitat sa spuna daca se refera la un caz anume.Ambasadorul britanic a observat ca atunci cand a preluat postul, in 2002, coruptia era discutata doar la nivelul oamenilor simpli si foarte putin in presa. Acum, situatia s-a imbunatatit, dar lupta anticoruptie nu presupune un efort national si nici nu se apropie de final. Quayle a justificat insistenta cu care aduce in discutie tema coruptiei amintind ca, dupa aderarea Romaniei la UE, autoritatile de la Bucuresti vor primi 'din partea contribuabililor' europeni circa 31 de miliarde de euro pentru perioada 2007-2013. ,,Daca fenomenul coruptiei ramane nerezolvat, cum putem sa credem ca banii nostri vor fi folositi in mod corect?', se intreaba ambasadorul britanic la Bucuresti.

Comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, avertizeaza: daca vor sa intre in Uniunea Europeana la 1 ianuarie anul viitor, Romania si Bulgaria trebuie sa faca zilnic eforturi.

Iar parlamentarul britanic Claude Moraes, citat de The Daily Telegraph, afirma ca Romania risca amanarea pe termen lung a aderarii la Uniune daca nu spune adevarul cu privire la inchisorile CIA. Lucrurile se complica pentru ca scandalul inchisorilor secrete ale CIA, in care a fost aratata cu degetul si Romania, revine in atentie. Comisia Europeana a anuntat ca a primit noi informatii despre existenta unor presupuse centre de detentie in Romania.

Dezvaluirile au fost facute de o revista din Elvetia, care a interceptat un fax trimis de ministrul egiptean de externe catre ambasada Egiptului de la Londra. In text se confirma existenta unor inchisori CIA pe teritoriul Uniunii Europene. Aceste informatii vor fi anchetate si de Consiliul Europeei, care a avertizat inca de anul trecut tarile implicate sa faca lumina in acest scandal.

Realitatea TV

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...